Szijjártó: Magyarország nem fogja megszavazni az újabb brüsszeli szankciós csomagot

2022-05-08 18:36:00
Nem fogunk megszavazni új szankciócsomagot, amíg nincs megoldás a magyar energiabiztonságra – húzta alá a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Nem fogjuk megszavazni az újabb brüsszeli szankciós csomagot, amíg nincs megoldás a magyar energiabiztonságra – erről írt Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán vasárnap.

„Nekünk, magyaroknak a minél előbbi béke az érdekünk”

„Ma ismét telefonon beszéltem Shahid Abdullah barátommal, az ENSZ Közgyűlésének elnökével, akivel gyakran egyeztetünk az ukrajnai háború kapcsán” – írta bejegyzésében Szijjártó Péter.

A magyar külügyminiszter arra kérte az elnököt, hogy az ENSZ továbbra is vesse latba minden tekintélyét a tűzszünet és a béketeremtés érdekében,

hiszen „nekünk, magyaroknak a minél előbbi béke az érdekünk”.

„Beszéltünk az újabb brüsszeli szankciós csomagról is. Shahid jól tudja, hogy mi eddig az összes szankciós csomagot megszavaztuk, de ez a legújabb lerombolná az eddig biztos lábakon álló magyar energiaellátási biztonságot. Mindaddig, amíg nincsen megoldás a brüsszeli javaslat által előidézett problémára, addig mi ezt a csomagot nem fogjuk megszavazni” – írta Szijjártó Péter.

A tárcavezető bejegyzését az alábbiakban tekintheti meg:

Kapcsolódó

Von der Leyen: Az Európai Bizottság az orosz kőolajimport fokozatos betiltását javasolja
Kedden Putyin írta alá a nyersanyagok exportjának tilalmát, szerdán az EU akarja betiltani az importot. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád