Megvalósult a Liget Projekt újabb eleme: 120 év után újra lehet hőlégballonozni a Városligetben

2022-05-01 21:03:00
Bár a baloldal az egész projektet ellenezte, zavartalanul folytatódik Európa legnagyobb kulturális beruházása.

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, a baloldal többször is ellenezte a Liget Budapest Projektet. Inkei Péter, a baloldal kulturális szakpolitikai vezetője például kifejtette az áprilisi választások előtt, hogy egy esetleges győzelem esetén felfüggesztenék a projektet. 

Május elsején azonban a projekt újabb elemét adták át, nevezetesen a városligeti hőlégballont, amivel immáron 120 év óta először lehet hőlégballonozni a Városligetben.

A Ballon-kilátó felépítéséhez több mint 10 ezer négyzetméternyi zöldfelület újult meg a korábban itt állt, óriási sörsátor helyén,

a hőlégballon felszállóhelye mellett pedig mosdó és kávézó is létesült.

Závodszky Zoltán, a BallonKilátó Zrt. vezérigazgatója elmondta, a ligeti Ballon kilátó szélcsendes időben 150 méter magasságba repül fel akár 30 főnyi, 6 évesnél idősebb utassal. A ballon mintegy 5 perc alatt éri el a 150 méteres maximális magasságát, ugyanennyi időt tölt el a levegőben, és szintén 5 percnyi idő alatt tér vissza a felszínre.

Átadták a Magyar Zene Házát
„Mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk, válság ide vagy oda” – jelentette ki megnyitóbeszédében Orbán Viktor. Bővebben is érdekel...

*** 

(MTI)

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt