Perintfalvi Rita civil ellenállásra buzdítja a híveket

2022-04-27 19:25:00
Csütörtökön Hodász Andrással a női papság témáját járják körül egy előadáson.

Perintfalvi Rita a közösségi oldalán számolt be arról, hogy csütörtökön a női papság témájáról beszélget Hodász András atyával a Bibó István Szabadegyetem egyik elődásán. Mint a bejegyzésből kiderült, a rendezvény zárt, így külsősök nem tudnak részt venni rajta. A teológusnő ugyanakkor megjegyezte: „Andrással egyszer nyilvánosan is beszélgetnünk kell végre”. Hozzátette: „Lennének témáink, úgy érzem!”

A katolikus teológus ezt követően elmondta, hogy „a holnapi téma azért is lesz izgalmas, mert én nemrég a kollaboráns egyházak elhagyására szólítottam fel az ellenzéki hívőket, így most egyáltalán nem izgat az, hogy nőket arra bíztassak, hogy papok akarjanak lenni egy olyan egyházban, aminek ennyire torzak a jelenlegi struktúrái”.

Majd azzal folytatta, hogy

„jelenleg semmire nem akarom biztatni őket, csak a civil ellenállásra”.

„Az egyház elfelejtette a saját szívét”

Perintfalvi arra is kitért, hogy „nem az egyház gyűlölete vezet, hanem az aggodalom, hogy látom, az egyház elfelejtette a saját szívét, az evangéliumot, a felebarát szeretetére való tanítást és azt, hogy ellen kell állnia a gonosznak, bizony még neki is.

És a gonosz néha éppen a pénz és a politikai hatalommal való kollaboráció formájában érkezik”

– hívta fel a figyelmet a teológus.

„No, erről beszélgessünk majd egyszer András! Tudom, hogy hasonlóan látod, ahogy én” – zárta a gondolatait Perintfalvi Rita.

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala