Hont Dévényinek: Lehet gagyizni Novák Elődöt, csak ő összerakott egy pártot

2022-04-27 21:09:00
Az Átlátszó publicistája üzent Dévényi Istvánnak.

Dévényi István, a Magyar Hang publicistája egyik legutóbbi Facebook-bejegyzésében arra reagált, hogy

Novák Elődöt javasolhatja a Mi Hazánk a nemzetbiztonsági bizottság élére.

„Úgy is van! Ne szarakodjunk!” – írta Dévényi, majd felidézte, hogy

„Annak idején, amikor még Vona Gábor vezetésével trappolt ez a kedves kis szoftnáci közösség a választási győzelem felé (2017-et, 8-at írtunk), és úgy tűnt, hogy akár esélyük is lehet, azon mosolyogtunk kínunkban a szerkesztőségben, hogy Novák Előd lesz a belügyminiszter”.

Dévényi: Novák Elődnél nincs gagyibb figura a magyar közéletben

A publicista posztjában arra is kitért, hogy

„meg is alakítottuk a »Recska Rádió« szerkesztőségét, ha majd Recsken folytatjuk, ugyebár. De közben meg röhögtünk, mert Novák Elődnél gagyibb figurát a magyar közéletben...„

– olvasható Dévényi közösségi oldalán. 

„Április 3. után egy kis szerénység mindenkire ráférne”

Hont András, az Átlátszó újságírója egy kommentben hívta fel arra kollégája figyelmét, hogy

„lehet gagyizni, csak éppen ő összerakott egy olyan pártot, amelyik minden megyében 4-7 százalék között szerepelt, szerzett végül 330 ezer szavazatot, és az első időszakot követően”.

Hont ezt követően azzal folytatta: „Amikor a Fidesz nyilván segítette a Jobbik bomlását – pontosan annyiszor szerepelt a közmédiában, mint a többi ellenzéki, a KESMA a fizetett hirdetését sem közölte, a mainstream lapok nem tolták, és még a fészbuk is törölte az oldalukat, és nem volt egy fillér állami támogatásuk sem”.

Az Átlátszó munkatársa kitért arra is, hogy

„Ezzel szemben ugye a Hatpárt meg szüntelenül nyíg, hogy milyen nehéz neki. Egyem a szívüket!”

Majd hozzátette: „Szerintem április 3. után egy kis szerénység mindenkire ráférne.”  Végül emlékeztette arra Dévényi Istvánt, hogy „Amúgy meg 2017-8-ban a Jobbik már nem volt szoftnáci, Novák pedig nem volt parlamenti képviselő, ui 2016-ban Vona unszolására lemondott. De azért jól példázza a Heti Válasz ritmusérzékét, reakcióidejét.” A „hatalom felé egy másik párt trappolt, igaz, nem 2017-18-ban, hanem tíz évvel korábban, és próbáltunk néhányan szólni, hogy ebből más lesz, mint amit a T. Szerkesztőség gondol” – zárta kommentjét Hont András.

Nyitókép: Facebook