Márki-Zay szerint Gyurcsány se gondolja komolyan, hogy Dobrevvel nyertek volna

2022-04-25 11:17:00
A bukott miniszterelnök-jelölt azt is elmondta, hogy „Orbán Viktor vissza fogja vonni a rezsicsökkentést”.

Márki-Zay Péter az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje a választási vereséget értékelve a Klubrádiónak elmondta, hogy természetesen lát magában hibát, a stílusán nem tudott változtatni, ezért és minden másért is elnézést kér, ami rajta múlt. Azt viszont tévedésnek tartja, hogy Dobrev Klárával lehetett volna nyerni.

Szerinte, ha bárki azt gondolná, hogy ha négy év múlva elindítják Dobrev Klárát vagy Gyurcsány Ferencet, és ők megnyerhetik a választást,

az „katasztrofális következményekkel járna”

Arra a kérdésre, hogy lát-e magában hibát, Márki-Zay Péter úgy válaszolt: „természetesen”.

Elmondta, hogy a stílusán nem akart és nem is tudott változtatni, „a lebutított, egyszerű üzenetek sokkal egyszerűbbek lettek volna”. Hangsúlyozta: sose mondott olyat, hogy elzárnák a gázcsapokat, vagy azt, hogy elvennék a rezsicsökkentést. Úgy véli, hogy sokszor mondott olyat, amivel vissza tudtak élni, de ha nem mondott, akkor a szájába adták.

Ezért és minden másért is elnézést kérek, ami rajtam múlott.” 

– tette hozzá. 

Tévedés Márki-Zay szerint az is, amit Gyurcsány Ferenc mondott (bár „talán ő se gondolta komolyan”), hogy Dobrev Klárával nyertek volna. „Engem nem ő, hanem az előválasztáson 370 ezer ember választott ki” – tette hozzá. Azért veszélyes egy ilyen tévedés szerinte, mert ha bárki azt gondolná, hogy ha négy év múlva elindítják Dobrev Klárát vagy Gyurcsány Ferencet, és ettől bármi más lesz, ők megnyerik a választást, az „katasztrofális következményekkel járna”.

„Ez annak az eltakarása, hogy

nem volt törvényes, legitim, tisztességes választás, nincs sajtószabadság.

Amíg hazugságokkal lehet nyerni, ezt a Fidesz mindig ki fogja használni. Tehát nem jobb jelöltet kell találni, hanem alapvetően át kell alakítaniuk a gondolkodásukat, a vidék, az egyszerű emberek, akiket az ellenzék eddig elhanyagolt, ők az egyik kulcs az építkezéshez.” – tette hozzá a bukott miniszterelnök-jelölt.

A hódmezővásárhelyi politikus, biztos benne, hogy 

Orbán Viktor vissza fogja vonni a rezsicsökkentést

és az élelmiszerek hatósági árát, illetve ráereszti az inflációt a lakosságra. Ezért pedig az Európai Uniót fogja hibáztatni”.

Nyitókép: YouTube