Lelőttek két embert a rendőrök Párizsban

2022-04-25 07:45:00
A sofőr rátaposott a gázra, mire a rendőrök szétlőtték az autót. A rendőrök szerint gázolás készült.

Az Index arról tudósít, hogy hétfő hajnalban két embert lelőttek a párizsi rendőrök, mivel

szerintük el akarták gázolni őket.

Hozzátették: a velük lévő harmadik személyt kritikus állapotban vitték kórházba. Az eset a francia főváros központjában, a Pont Neuf hídnál történt nem sokkal éjfél után, írják. A Le Figaro hírlapnak egy szemtanú azt mondta, hogy az autó szabálytalanul parkolt egy téren, amikor hirtelen megjelentek a rendőrök és az autóban ülőkre szegezték az automata fegyvereiket. Akkor a sofőr rátaposott a gázpedálra, mire a rendőrök azonnal tüzet nyitottak – számolt be a szemtanú.

Az Index azt írja, az autó három utasa közül a sofőr, valamint az anyósülésen utazó ember halt bele a lövésekbe, de a hátul ülő nő is súlyosan megsérült a karján. A hidat és a környékét lezárták. A helyszínre

kiérkezett a francia rendőrségnek az a nyomozószerve is, amely a rendőrök által elkövetett lehetséges bűncselekményeket vizsgálja.

Ők az ügyben érintett járőrökkel szemben szándékos emberölés gyanúja miatt indítottak nyomozást. Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy az esetnek köze lenne az előző este történt elnökválasztáshoz, vagy hogy terrorcselekményről lenne szó, írják.

Kép forrása: Twitter-videó