Pottyondy Edina kiosztotta a baloldali politikusokat (videó)

2022-04-12 10:25:00
A felvezetőben a nyugalom megzavarására alkalmas információkat emlegetett az influencer.

Pottyondy Edina a választások óta eltelt egy hétre reagál legújabb videójában, amelynek a „Katasztrófaturizmus az ellenzék romjain” címet adta. Míg korábban Orbán Viktor miniszterelnököt illette kritikával, addig most a baloldali politikusokkal volt kíméletlen – írta a 168 Óra keddi cikkében. 

A baloldal csak „panaszkodott és hárította a felelősséget”

A YouTuber a választásokon vesztes oldal vezetőiről, akiket a kormányoldalról az a kritika ért, hogy nem eléggé magyarok a következőképp fogalmazott:

„azt tették, ami a legmagyarabb dolog: panaszkodtak és minden felelősséget másra hárítottak”.

Majd azzal folytatta, hogy „évek óta azt hallgatjuk tőlük, hogy Európa így, Európa úgy, meg hogyan kellene viselkednie egy felelősségteljes európai politikusnak. Ehhez képest egyetlen ellenzéki pártelnök sem mondott le a súlyos vereség után, senki!”

„Márki-Zay kampányüzemmódban maradt”

Márki-Zay Pétert sem hagyta ki Pottyondy a videóban. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjéről azt mondta, hogy kampányüzemmódban maradt a választások után is és bár

„szerinte nem is lehet nyerni ebben a rendszerben. Ezért – logikus módon – alapít egy pártot”.

Pottyondy Gyurcsányról: „oltogat az öreg”

Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban megállapította, hogy ugyancsak támadja a többi ellenzéki pártot („oltogat az öreg”). A Momentum kapcsán pedig annak adott hangot, hogy mennyire nem tartja alkalmasnak Fekete-Győr Andrást a frakcióvezetői posztra. Erre egy titanicos hasonlattal is ráerősített:

„a Momentum is arra a következtetésre juthatott, hogy az előválasztáson minél nagyobbat bukik valaki, annál alkalmasabb.

Mert Fekete-Győr András lesz a frakcióvezető. Hát mint hogyha a Titanic kapitányára bíznánk az angol flottát, vagy a jamaicai bobcsapatra a kanadai hokiválogatottat, vagy az integratív Gyurcsány Ferencre a legnagyobb ellenzéki frakció vezetését” – idézte Pottyondyt a portál.

A teljes videót alább tekintheti meg:

Nyitókép: Képernyőfotó