Pálinkás József és Gémesi György sem csatlakozik Márki-Zay új pártjához

2022-04-11 17:42:00
Pedig a kampány alatt mindketten szoros szövetségben álltak az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével.

Úgy tűnik, egyre több korábbi szövetségese fordul el tőle a történelmi választási vereségét követően. Hétfőn délután kiderült, hogy sem Pálinkás József, sem Gémesi György nem kíván vele politikailag együttműködni egy új párt alapításában – számolt be a promenad.24.hu. A portál emlékeztet: a napokban Márki-Zay kinyilatkoztatta, hogy

az általa vezetett ellenzéki összefogás súlyos választási vereségét követően új pártot alapít.

Ezt vasárnap esti Facebook-élőjében is megerősítette, hozzátéve, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomból kinövő új jobbközép párttal indulni akar a 2024-es európai parlamenti választáson is. 

Pálinkás és Gémesi szoros szövetségben álltak Márki-Zay Péterrel

Hétfőn azonban kiderült, hogy két olyan politikus sem akar csatlakozni Márki-Zay új pártjához, akiket korábban a legszorosabb szövetségesei között emlegetett, sőt, akiknek politikai formációit tulajdonképpen be akarta olvasztani. Pálinkás József akadémikusról, az Új Világ Néppárt elnökéről és Gémesi Györgyről, Gödöllő polgármesteréről, az Új Kezdet alapítójáról, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökéről van szó.

A lap az atv.hu-t idézve azt írja: Pálinkás közölte, őt még nem kereste meg senki az új párt megalakításával kapcsolatban. Sőt, az atv.hu-tól értesült a bejelentés híréről, és rögtön elárulta:

nem hiszi, hogy bármilyen új pártba belépne.

Hasonlóan nyilatkozott korábban Gémesi György is, aki néhány napja a Klubrádióban azt mondta: nem gondolkodik pártalapításban, Gödöllő városa és az önkormányzati szövetség elég munkát ad neki, és elég nagy kihívást is jelent számára.

Nyitókép: Facebook