Kiállítás nyílt Kim Dzsong Un hatalomra kerülése 10. évfordulója alkalmából

2022-04-11 07:43:33
A kiállított tárgyak között szerepel Kim Dzsong Un 2017 novemberében írt levele, amelyben bejelentette az állami nukleáris erők megalakulását.

Új kiállítás nyílt Észak-Korea egyik legfőbb múzeumában Kim Dzsong Un vezető hatalomra kerülése 10. évfordulója alkalmából – jelentette hétfőn a kommunista állam hírügynöksége. A KCNA tájékoztatása szerint Koreai Forradalmi Múzeum tárlata Kim Dzsong Un „halhatatlan érdemeinek” van szentelve. A kiállítási tárgyak többsége, ideértve a fényképeket és a bemutatott videófelvételeket az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapárt 2016 májusi kongresszusára összpontosítanak, amelyen az észak-koreai vezető ígéretet tett arra, hogy felelős nukleáris hatalommá teszi hazáját.

Hírügynökségek felidézték, hogy Kim Dzsong Un akkor kijelentette, hogy Phenjan csakis abban az esetben fogja bevetni nukleáris fegyvereit, ha az ország szuverenitása kerülne veszélybe. A kiállított tárgyak között szerepel Kim Dzsong Un 2017 novemberében írt levele, amelyben bejelentette az állami nukleáris erők megalakulását, miután Észak-Korea sikeresen tesztelt egy új, interkontinentális ballisztikus rakétát. A KCNA egy külön hírben számolt be arról, hogy Kim Dzsong Un hatalomra kerülésének 10. évfordulója alkalmából országos gyűlést tartottak, amelynek résztvevői az észak-koreai vezetőt méltatták, amiért – a KCNA fogalmazásában –

az országot egy teljes körű katonai hatalommá tette erőteljes fizikai védelmi eszközökkel”.

Kim Dzsong Un hivatalosan 2012. április 11-én került hatalomra a Koreai Munkapárt főtitkáraként, miután apja, az országot 1994 óta irányító Kim Dzsong Il 2011 decemberében elhunyt.

 

(MTI)

 

Fotó: A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott kép Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezetőről egy - az észak-koreai kormány állítása szerint - új típusú interkontinentális ballisztikus rakéta (ICBM) tesztelésén egy meg nem nevezett helyszínen Észak-Koreában 2022. március 24-én. A rakéta Japántól nyugatra csapódott a tengerbe, tehát magasabban és messzebbre repült a korábbiaknál. Észak-Korea 2017-ben hajtott végre legutóbb kísérletet interkontinentális ballisztikus rakétával. MTI/AP/KCNA via KNS