Spanyol választási megfigyelők: Az elképzelhető legpolgáribb módon zajlott a vasárnapi választás

2022-04-07 13:10:00
„Sokféle elképzelés és prioritás mutatkozott meg, de a magyarok tökéletesen, demokratikus módon tudták ezeket kifejezni” – írják a CEFAS választási megfigyelő missziójának tagjai.

A spanyol választási delegációnak is megszületett a zárójelentése a vasárnapi országgyűlési választásokról.

„A magyarok ismét megválasztották képviselőiket a következő négy évre.

A CEFAS választási megfigyelő missziójának tagjaiként örömmel láttuk, hogy a magyarok az elképzelhető legpolgáribb módon, nagyszerű példáját mutatták meg a hazájuk iránti elkötelezettségnek.

Több mint egy héten keresztül ismerkedtünk az országgal, beszélgettünk közintézmények tagjaival és a civil társadalom szereplőivel, politikai vezetőkkel, egyesületekkel és állampolgárokkal. Ahogyan az várható volt, sokféle elképzelés és prioritás mutatkozott meg, de a magyarok tökéletesen, demokratikus módon tudták ezeket kifejezni.

Vasárnap beutaztuk Magyarországot. Meglátogattuk a szavazóhelyiségeket Budapesten, az ország kisvárosaiban és vidéken. Mindenhol jómodort, udvariasságot tapasztaltunk és láttuk azt, hogy a magyarok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a választásuknak súlya legyen.

Nehéz időket élünk. A COVID-19 világjárvány, az ukrajnai háború vagy a sok európai országban tapasztalható növekvő politikai megosztottság mind rányomhatta volna a bélyegét a magyarországi választásokra. A magyar emberek azonban bebizonyították érettségüket, hisz a kampány során nem volt példa mértéktelen, szélsőséges megnyilvánulásokra, és különösen példásan szavaztak.

Reméljük, hogy a magyar példát egész Európában követni fogják, és Magyarország megkapja a megérdemelt elismerést a józan ész kiemelkedő megnyilvánulásáért.”