Szilágyi Liliána édesapja nem fogadja el az úszószövetség döntését

2022-04-05 16:00:00
Az úszószövetség igazoltnak látja az úszónő vádjait, ezért Szilágyi Zoltánt kitiltotta a szövetség szervezte versenyekről.

Az úszószövetség igazoltnak látja az úszónő vádjait, ezért apját, Szilágyi Zoltánt kitiltotta a szövetség szervezte versenyekről, ám a büntetés lehet súlyosabb is – írta a Ripost keddi cikkében.

„Szilágyi Zoltán nem kívánatos személy a versenyeinken, de ez nem jelenti azt, hogy biztonsági emberek fogják majd az útját állni” 

– nyilatkozta Wladár Sándor, miután megszületett a döntés Szilágyi Liliána ügyében. 

A bizottság az úszónőnek adott igazat

A szövetség bizottságot állított fel, mely alapos vizsgálat után megállapította, igazak az úszónő vádjai:

Szilágyi Zoltán évekig lelkileg terrorizálta, zaklatta a lányát.

A döntés meghozatalában segítségükre volt egy jogerős bírósági ítéletet is, amelyből kiderült, hogy Szilágyi Zoltán tettlegességig fajulóan agresszív magatartást mutatott a lányával szemben, és hogy kisebbik lánya, Gerda fejlődését is veszélyeztette.

Versenyzőire nem vonatkozik a döntés

A döntés csak az apára vonatkozik, versenyzőire, a Stamina TK sportolóira nem. Hogy Szilágyi Zoltán betartja-e az úszószövetség döntését, nem tudni, de a szervezet, ha az edző a tiltás ellenére is megjelenik a versenyeket,  hozhat majd olyan döntést, mely hivatalosan is kitilthatja őt az uszodákból – emlékeztetett a portál.

Szilágyi Zoltán a Ripost információi szerint nem fogadta el a döntést, tovább harcol az igazáért. 

A témáról bővebben itt olvashat!

Nyitóképen Szilágyi Liliána. Fotó: MTI/Kovács Tamás