Horn Gábor: A baloldal megbünteti Márki-Zayt

2022-04-04 07:35:00
Kiderült, hogy összefogva kevésbé hatékonyak, mint összefogás nélkül – fogalmazott a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Fölényes fideszes győzelem és jelentős ellenzéki összefogás bukás – foglalta össze az eddigi eredményeket Horn Gábor a Magyar Nemzetnek. A Republikon Alapítvány kuratóriumának elnöke szerint meglesz a Fidesznek kétharmados többség. Hozzátette, a győzelem mértéke meglepte, a ténye azonban nem. Szerinte a Fidesz győzelmének oka az emberek biztonságérzet iránti vágya, a január-februári jóléti intézkedések a kormány részéről, illetve az ellenzék „bénázása” lehet.

Kiderült, hogy összefogva kevésbé hatékonyak, mint összefogás nélkül – fogalmazott. „Személyi következményei biztosan lesznek a választásoknak.

Az Egységben Magyarországért összes pártja el fogja mondani, hogy miért nem ő tehet a vereségről, majd négy évig össze lesznek zárva

– mutatott rá az elemző, hangsúlyozva, hogy az ellenzéki pártok első dolga lesz a bűnbakkeresés.

Nyilvánvaló, hogy ezért a miniszterelnök-jelöltnek, Márki-Zay Péternek kell vállalnia a politikai felelősséget

– jelentette ki Horn Gábor. Szerinte nem lesznek baloldali zavargások a választások után. Úgy véli, ez egy olyan súlyos vereség, amely nem alapozna meg egy ilyen kormányellenes megmozdulást. Az elemző szerint elképzelhető, hogy a gyermekvédelmi népszavazás érvényes lesz, ha a Fidesz fölényes győzelméből indulunk ki.

Borítókép: MTI/Mohai Balázs