Márki-Zay: Orbán Viktor hazaáruló, akire tisztességes magyar ember nem szavazhat

2022-04-02 21:29:00
Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint csak „agymosott, megvezetett, félrevezetett szerencsétlen” emberek tudják elhinni, hogy valaki elveszi a nyugdíjat és megszünteti a minimálbért.

Négy év munka után itt állunk a győzelem kapujában – jelentette ki az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje szombati, budapesti, kampányzáró rendezvényükön. Márki-Zay Péter arról beszélt, hogy négy év alatt az ellenzéki pártok megértették, össze kell fogniuk. Hat párt teljes egységben indul, van egy közös listájuk, rajta három roma képviselővel, és van egy csodálatos programjuk – fogalmazott.

A kormányfőjelölt szavai szerint csak „agymosott, megvezetett, félrevezetett szerencsétlen” emberek tudják elhinni, hogy valaki olyan programmal indul a választáson, hogy elveszi a nyugdíjat,

megszünteti a minimálbért, átműtteti az óvodás gyerekeket és elküldi gyermekeinket meghalni Ukrajnába.

„Orbán Viktor hazudik, ha nem lenne nagy bajban a Fidesz, akkor nem kellene ennyire szánalmas (...) hazugságokkal támadnia” – szögezte le. Hangsúlyozta, az a programjuk, hogy adómentessé teszik a minimálbért, egy valódi gyermekvédelmi törvényt alkotnak, valamint megduplázzák a gyest, a családi pótlékot, az otthonápolási díjat és az öregkori nyugdíjminimumot.

Átvilágítják a „Fidesz által beengedett migránsok tízezreit”

Márki-Zay Péter kiemelte, ha kormányra kerülnek, akkor nem az állami egészségügyet akarják fizetőssé tenni, hanem szükség esetén ingyenessé teszik a magánegészségügyet is. Hozzátette, bevezetik az eurót, de addig is gátat vetnek az inflációnak. Külön hangsúlyozta, hogy megtartják a határkerítést, az EU határőrségét Magyarországra hozzák, miközben önálló határőrséget is felállítanak, és átvilágítják a „Fidesz által beengedett migránsok tízezreit”.

A programjuk egyik legfontosabb elemének nevezte, hogy Magyarország nem lesz többé következmények nélküli ország. Lesz elszámoltatás, első lépésként Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez – jelentette ki a miniszterelnök-jelölt. Ígéretet tett arra, hogy felemelik a teljes magyar cigányságot és segíteni fognak a legrászorultabbaknak.

Márki-Zay Péter hangsúlyozta, a kutatásaik szerint fej-fej mellett állnak a kormánypártokkal, ezért minden egyes szavazat eldöntheti a küzdelmet.

A politikus azt mondta, őszintén hisz a győzelemben és a hitét a fiatalok adják, mert ők fogják meggyőzni a szüleiket majd nagyszüleiket, hogy váltsák le „hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát”. A kormányfőaspiráns egyúttal arra kérte hallgatóit, hogy vasárnapig még győzzenek meg egy-két embert.

A miniszterelnök a „legszánalmasabb hazugsággal” az ellenzéket vádolja

Újabb témára áttérve azt állította, hogy Orbán Viktor „szégyenné vált Európában”, a miniszterelnök nem számíthat annak a NATO-nak a támogatására, ami nélkül nem lehet megvédeni az országot. A jelenlegi kormányfő az ukrajnai háborúról folyamatosan hazudozik, két hét alatt négyszer változtatott véleményt arról, hogy jöhetnek-e NATO-csapatok Magyarországra, és a „legszánalmasabb hazugsággal” az ellenzéket vádolja – fogalmazott.

Márki-Zay Péter kijelentette, hogy a miniszterelnök elárulta a nemzetet, a NATO-t, Európát és a kárpátalajai magyarokat is.

„Orbán Viktor hazaáruló, egy hazaárulóra tisztességes magyar ember nem szavazhat” – szögezte le.

Zárásként azt mondta, hogy vasárnap „együtt visszanyerhetjük nemzeti büszkeségüket, az egész világon legyen újra büszkeség kimondani, hogy magyar vagyok”.

(MTI)

Nyitókép: YouTube