Közvélemény-kutatásnak álcázott propagandával nyomul a baloldal

2022-03-30 17:11:45
Azt terjesztik, hogy a magyar csapatok is bevonulnának Ukrajnába.

Egy olvasó hívta fel a Mediaworks Hírcentrum figyelmét arra, hogy a baloldal kampánystábja egy közvélemény-kutatásnak álcázva hívogatja a választókat.

Olvasónk édesapját vonalas telefonon keresték fel

Apámnál csörgött a vonalas telefon, én vettem fel és azt mondták, hogy egy közvélemény-kutatás kapcsán keresnek” – idézte fel neve elhallgatását kérő olvasónk a nem várt telefonhívást. Hozzátette: azt sajnos pontosan nem jegyezte meg, honnan keresték.

Ha részt akarok venni a kutatásban, akkor nyomjam meg a 1-es gombot” – teszi hozzá olvasónk. Mint mondja: a kérdezz-felelek első kérdése az volt „tudja-e, hogy Orbán Viktor Putyinnal a háttérben megállapodott, hogy a magyarcsapatok az oroszokkal együtt bevonulnak Ukrajnába”.

Olvasónk a baloldali kampányüzenet hallatán felháborodott, és megszakította a hívást.

Olyan pipa lettem, hogy kinyomtam” – nyilatkozta, kiemelve: nem akarta tovább hallgatni a „nyilvánvaló hazudozást”. Mint olvasónk fogalmazott: azért osztotta meg a történetet, hogy figyelmeztessen másokat is: akinek vanvonalas telefonja, utólérheti ez a történet.

Márki-Zay kampányfőnöke elismerte: vannak tárgyalások Ukrajna és a magyar baloldal között

Mint arról korábban lapunk is beszámolt,

Márki-Zay kampányfőnöke elismerte: vannak tárgyalások Ukrajna és a magyar baloldal között. Noha Zaránd Péter szerint ez nem jelent biztonsági kockázatot a magyar embereknek.

Előzmény

Az ügy előzménye, hogy Márki-Zay Péter nemrég a Twitter-oldalán biztosította arról az ukrán elnököt, hogy mellette áll, és már nagyon várja, hogy személyesen is találkozzanak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn tett nyilatkozatában az ügy kapcsán úgy fogalmazott, alkut kötött Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt.

Kormányváltás esetén elindulnának a fegyverszállítmányok, de a szankciókat is kiterjesztenék

– közölte Szijjártó Péter, a baloldali jelölt egyik Twitter-bejegyzést is említve.

MSZP-s politikus buktatta le a baloldalt

A baloldal háborúval kapcsolatos álláspontja kapcsán emlékezetes, egy videóban a baloldal, és Márki-Zay Péter kampányát is megcáfolva

Kunhalmi Ágnes elismerte: „Orbán Viktor úgy cselekszik, ahogy egy NATO-tagállamtól és egy EU-s országtól elvárható.”

Kunhalmi hozzátette azt is: pont ezért van „nehéz helyzetben az ellenzék”, mert „ha megkérdeztek volna, mi mit csináltunk volna ebben a kritikus helyzetben, [azt mondanám] ugyanezeket”.

Kunhalmi Ágnes kijelentését itt hallgathatja vissza:

A Mediaworks Hírcentrumának kapcsolódó videóját pedig az alábbiakban tekintheti meg:

Fotó: Ficsor Márton