Dokumentumfilmet csináltak a britek arról, hogyan démonizálják Magyarországot Nyugaton

2022-03-29 11:55:00
Elmondták, hogy a Nyugatot ostromló ideológiai őrület és hisztéria közepette sok konzervatív a józan ész országaként tekint Magyarországra.

A The New Culture Forum nevű brit YouTube csatorna közel egyórás dokumentumfilmet forgatott a konzervativizmus Magyarországi helyzetéről. A filmben körbejárták azt a kérdést, hogy

vajon Magyarországot tisztességtelenül démonizálják-e Nyugaton valamint, hogy követendő példa lenne-e a britek számára.

 A filmben megemlítették, hogy „a Nyugatot jelenleg ostromló ideológiai őrület és hisztéria közepette sok konzervatív a józan ész országaként tekint Magyarországra”. „Magyarország kimért bevándorlási megközelítése, hazafias kultúrpolitikája és a hagyományos család népszerűsítése feldühítette a Nagy-Britanniában és az EU-ban élők nagy részét” – mondták.

De a konzervatívokat Magyarország a régi Nyugatra emlékezteti.”

A filmben kifejtették azokat a kérdéseket, hogy miért van Magyarország ilyen igazságtalanul démonizálva, hogy hogyan tudott az ország állhatatosnak maradni a széleskörű nemzetközi ellenségeskedés közepette valamint, hogy

mit tanulhatnak tőlünk Nyugat-Európában és Amerikában.

A dokumentumfilmben többek között megszólalt Tibor Fischer író, John O'Sullivan konzervatív újságíró, Kovács Zoltán államtitkár, Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Orbán Balázs miniszterhelyettes és Szalai Zoltán, a Mandiner lapigazgatója.

Nyitókép: YouTube-képernyőkép