„Mentsen meg ön is egy gyermeket!” – lelki adoptálás Csókay Andrással

2022-03-24 07:10:00

Írta: Kemenes Tamás
Március 25-én pénteken, vagyis Gyümölcsoltó Boldogasszony napján Dr. Csókay András Jót Tenni Jó Alapítványa és a Szent Gellért Kiadó szervezésében közösségi „lelki örökbefogadás” lesz a Pesti Ferences Templomban. Az alkalomhoz bárki csatlakozhat, aki hisz az imádságos jelenlét erejében, és szívén viseli az anyaméhben növekvő gyermekek sorsát.

A lelki adoptálás imádságos gyakorlatát – amely lényegében kilenc hónapon át tartó aktív benső elköteleződést jelent egy abortusz általi halállal fenyegetett gyermek védelmében – Koncz Éva hozta el hazánkba 1995-ben. Az imamód vonzerejét és „lelki működőképességét” jól mutatja, hogy egy évvel később már az egész országban elterjedtté vált. Nem csoda, hiszen hatalmas a baj: a Worldometer adatai szerint

2021-ben világszerte 42,6 millió (!) abortuszműtétet hajtottak végre,

vagyis a terhességmegszakítás mostanra a vezető halálokká vált – megelőzi a rákot is.

Pedig a helyzet végső soron egyszerű: az anyaméhben növekvő élet is élet. Dr. Csókay András, az imaalkalom társszervezője a Mandinernek elmondta: „Ahogyan a tízéves gyermeket sem ölheti meg az anya kérésére az orvos – mondjuk valamilyen gazdasági, vagy épp párkapcsolati problémára hivatkozva –, úgy egy kéthetes magzat életét se veheti el senki.

Azok az orvosok, akik ilyen műtéteket végeznek – vagy azokat eltűrik –, valójában hátat fordítanak a saját tudományuknak.”

A világhírű idegsebész szerint a lényegi változást – ha egyszer majd lesz ilyen – egyedül „az igazság meglátása hozhatja el”, amikor „felismerjük, hogy Krisztus bennünk él”. Addig is „hétköznapi párbeszédekkel” tudjuk segíteni az ügyet, például „bátran elmondhatjuk, hogy a DNS mint örökítőanyag felfedezése óta még a materialista tudomány berkeiben is egyértelmű tény, hogy az ember személyes létének kezdete csak a fogantatás pillanata lehet.

Márpedig ez a felfedezés automatikusan erkölcsi kötelezettséggel is jár.”

*

A Lelki Adoptálás tehát március 25-én pénteken, a Ferenciek terén lévő templomban 18.30-kor kezdődő szentmise keretében lesz. A részvételhez előzetes jelentkezés nem szükséges; a fogadalom szövegét mindenki a helyszínen veheti át.

A szentmise előtt, 17.30-tól Csókay András a templomhoz közel található Szeretet Könyvesboltban várja mindazokat, akik szívesen találkoznának vele néhány szóra, illetve szeretnék dedikáltatni vele a könyveit (Orvosmissziók Jézus-imával / Életre születünk / Idegsebészet és hétköznapi misztika).

(Nyitókép forrása: Szent Gellért Kiadó / Nagy Alexandra)