Az ukrán miniszterelnök-helyettes szerint Magyarország az orosz gáz miatt támadja hátba őket

2022-03-22 20:09:00
Majd azt is felveti, hogy a magyar vezetés talán már némán Kárpátaljáról álmodozik.

Iryna Vereshchuk hivatalos Facebook-oldalán közzétett posztjában állt bele a magyar vezetésbe, amiért Magyarország nem támogatja a szankciókat, nem ad fegyvert és nem engedélyezi más országokból származó fegyverkészletek területén való átszállítását.

Az ukrán miniszterelnök-helyettes szerint Magyarország ezzel gyakorlatilag mindenre nemet mond, ami segítené őket az oroszokkal szemben vívott háborúban. Vereshchuk álláspontja szerint nagyon kicsi a különbség Budapest hivatalos retorikája és egy nyíltan oroszbarát álláspont között. Az okokat keresve bejegyzésében úgy fogalmaz:

„Miért? Ez azért van, mert kedvezménnyel akarják az orosz gázt? Vagy talán azért, mert némán Kárpátaljánkról álmodoznak? Mi lesz a magyar emberekkel? Ők fognak hátba szúrni minket, miközben ilyen nehéz helyzetben vagyunk? Magyarországnak csak a jobb oldalra kellene állnia, a civilizált világ oldalára” – olvasható a bejegyzésben.

Nyitókép: YouTube

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg!