Kipróbáltuk az MZP-kampányteát

2022-03-21 20:00:00

Gulyás Balázs
Magyar Hang
Nem biztos, hogy mindenki elfogadna egy politikustól kis zacskóban valamiféle herbáriumok keverékét.

„Igen, az ajándék tollak, pártemblémával ellátott vászontáskák, pólók, bézbólspakák és más választási szóróajándékok műfajában is van új a nap alatt. Állítólag már az előválasztási kampány alatt is osztogatták, mi azonban csak most, az országgyűlési választások kampányában találkoztunk a »Gőzerővel« elnevezésű, Márki-Zay Péter arcképével ellátott kampányteával. Mindenképpen újszerű teát osztogatni a választópolgároknak, akik aztán a gőzölgő forróital mellett hozhatják meg a demokrácia ünnepének nagy döntését, ugyanakkor nem biztos, hogy mindenki elfogad és elfogyaszt egy politikustól egy kis zacskóban valamiféle herbáriumok keverékét. Például a kétfarkú kutyás Kovács Gergelytől kapott kis zacskónyi keverék összetételét illetően nekünk volnának kételyeink.

Ha már tényleg létezett az előválasztási korteskedés alatt is, akkor az a gyanúnk, hogy hipszter momentumosok átcsábítására is használni akarta/tudta a hódmezővásárhelyi polgármester, ugyanis a Márki-Zay féle mozgalom bennfenteseitől úgy értesültünk, hogy az MZP-teakeverék úgy készül, mint a legfinomabb kubai szivarok. MZP háttérembereinek állítása szerint érett hódmezővásárhelyi asszonyságok hengergetik a déli napfénytől verejtékes combjukon. (Na jó, kicsinyt túloztunk, de tényleg hódmezővásárhelyi nénik csomagolják.)

Nem tudható, hogy tudatos-e, de MZP szlogenje (»Csak felfelé!«) és a teakeverék elnevezése (»Gőzerővel«) meglehetősen jól rímel egymásra. Merthogy merre száll a gőz a teából, ugyebár?! Na ugye. Ráadásul országunk jelenlegi állapota is nagyban hasonlítható egy fedővel lefojtott forraltvizes teáskannához.

A tea zacskójára ragasztott Márki-Zay Péter fotoshoppolt, a jövőbe tekintő fotója alapján inkább nyugtató teára asszociálsz, de ez kőkemény fekete tea, ami ugyanakkor nagyon gyümölcsös is. A leírás alapján van benne rengeteg sok minden, mint egy belevaló szivárványkoalícióban:
• csipkebogyó: későn szüretelt és vörös gyümölcs, akár az MSZP?,
• fahéj: hipszter cucc: senki nem érti, minek van, és ő sem tud semmit, a P̶a̶r̶l̶a̶m̶e̶n̶t̶b̶e̶n̶  teában ritkán találkozhatunk vele – Momentum?,
• szőlőaszalvány és almaszárítmány: valaha azt hittük finom lesz, de mára összeaszott – DK?,
• homoktövis termés: az igaz magyar föld ősi szülötte – Jobbik?,
• hibiszkusz- és bodzavirág: senki nem tudja mik ezek, soha senki nem találkozott velük, az ízük nem érződik, mégis fent vannak a listán – LMP és Párbeszéd?.

És most jön a f̶e̶k̶e̶t̶e̶l̶e̶v̶e̶s̶  feketetea! Ugyanis az MZP-tea tartalmaz még narancshéjat is! Értik? Narancshéjat! Amely egyébként érződik is az elkészült tea ízén. A miniszterelnök-jelölt így akar üzenni a csalódott fideszeseknek, hogy nála még megkaphatják azt az igazi narancsot, amit Orbán Viktortól már nem?

Egyébként a rengeteg összetevő kellemes összaromát ad ki, de csak délelőtti fogyasztását ajánljuk, mert rettentő markáns a feketetea komponens, ha időben le szeretnénk feküdni, nem ajánlott a délutáni fogyasztása.

És végül: vajon mit tudhatnak a keverék készítői, akik a nekünk adott zacskóra azt nyomtatták, hogy (az) MZP(-tea) a minőségét 2023. április 30-ig őrzi meg?”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.