Bolgár kormányfő az elődjéről: „Senki sem áll a törvény felett”

2022-03-18 11:27:00
A gyanú szerint a jobbközép Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért párt vezetője uniós forrásokkal való visszaéléseket követett el a közbeszerzéseknél, a mezőgazdaságban – számol be az Euronews.

Több volt bolgár kormánytagot is őrizetbe vettek nem sokkal az európai főügyész érkezése után Szófiában – számol be az Euronews. Egyikük Bojko Boriszov korábbi miniszterelnök, rajta kívül médiatanácsadóját, Sevdalina Arnaudovát, Vladiszlav Goranov volt pénzügyminisztert és Menda Sztojanovát, a parlamenti költségvetési bizottság volt elnökét is.

A tavalyi előrehozott választásokat megnyerő Kiril Petkov miniszterelnök azt írta a közösségi médiában: „Senki sem áll a törvény felett.” A gyanú szerint Boriszov, aki a jobbközép GERB (Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért) párt vezetője, európai uniós forrásokkal való visszaéléseket követett el a közbeszerzéseknél, a mezőgazdaságban és az építőiparban.

Az EU főügyésze, Laura Codruta-Kövesi azt mondta, többek közt uniós forrásokkal való visszaéléseket és más korrupciós ügyeket vizsgálnak Bulgáriában.