Die Welt: Orbán és az európai jobboldali populisták elhitették Putyinnal, hogy a Nyugat megosztott

2022-03-16 10:05:00
A német lap szerint nem véletlen, hogy sokan közülük homofóbok, az éghajlatváltozás tagadói és a globalizáció ellenzői is.

A Die Weltben megjelent cikk párhuzamot vont az agresszor Putyin macsósága és más európai támogatói, például Orbán Viktor szexuális „perverzióktól” való „pánikszerű” félelme között. A cikk szerint Orbán és az európai jobboldali populisták voltak azok, akik azt a benyomást próbálták kelteni, hogy Oroszország szövetséges lehet Brüsszel ellen. Ők a fő politikai bűnösök, akik elhitették Putyinnal, hogy a Nyugat megosztott, gyenge és cselekvésre képtelen. Nem véletlen, hogy sokan közülük homofóbok, az éghajlatváltozás tagadói és a globalizáció ellenzői is – írják.

A cikk hangsúlyozta, hogy ha pontosan az ellenkezőjét tesszük annak, amit ezek az emberek akartak és akarnak, akkor máris jó úton járunk. A cikk Orbán mellett megemlítette még többek között Donald Trump amerikai elnököt is, aki a lap szerint baráti viszonyt ápolt Putyinnal, miközben ellenségként kezelte az Európai Uniót, megkérdőjelezte a NATO hasznosságát, és az Ukrajnának nyújtott támogatást attól akarta függővé tenni, hogy Zelenszkij elnök szolgáltat-e neki kompromittáló anyagot Joe Bident illetően. Emmanuel Macron volt az, aki a NATO-t „agyhalottnak” nyilvánította, valamint a brit brexitpártiak voltak azok, akik hatalmas politikai és pénzügyi segítséget fogadtak el Oroszországtól.

(Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) és Donald Trump amerikai elnök fotója férfiak szájmaszkján az indiai Bhopal városban 2020. június 10-én, a koronavírus-járvány idején.MTI/EPA/Szandzsív Gupta)