Felvétel van arról, ahogy Z. Kárpát Dániel kart lendít, majd nevet

2022-03-12 14:06:00
Egy izraeli cikk szerint a baloldali összefogás listájának kilencedik helyén szereplő Z. Kárpát Dániel antiszemita nézeteket vall.

A régi Jobbik új palackban címmel jelent meg egy írás a Jewish Voice című amerikai zsidó lap online felületén, amelynek szerzője a Jobbik antiszemitizmusával foglalkozik. A cikket jegyző Kertész Martin azt kifogásolja, hogy az ellenzéki összefogás listájának 9. helyén egy antiszemita nézeteket valló politikus, Z. Kárpát Dániel szerepel.

A szerző egy olyan videót is beágyazott a cikkbe, amelyen a Jobbik alelnöke jól láthatóan náci karlendítést végez, majd nevetni kezd:

A cikk kitér rá, hogy az elmúlt választási ciklusokban a Jobbik igyekezett tisztára mosni a róla a választókban kialakult képet. De a Jewish Voice szerzője szerint, amíg az olyan politikusok, mint Z- Kárpát Dániel a Jobbik tagjai lehetnek, a szélsőjobboldali gondolkodás továbbra is jelen lesz a pártban.
 
A felvétellel kapcsolatban lapunk megkereste Z. Kárpát Dánielt. A képviselő úrnak az alábbi kérdéseket tettük fel:
  • A felvételen valóban a képviselő úr szerepel-e?
  • Amennyiben igen, mivel magyarázza a nyilvánosságra került felvételt?
  • A képviselő úr lemond-e az ellenzéki közös listán betöltött (tizedik) helyéről?

 Cikkünket frissítjük, amint választ kapunk a Jobbik alelnökétől.

***

Stummer 2014-ben: „Jobbikos vagyok. Neked, ha úgy jobban tetszik, náci”

Így fakadt ki a baloldal békéscsabai jobbikos jelöltje az ellenzék többi részére évekkel ezelőtt egy bejegyzésében. Bővebben...

Nyitókép: Rumble-felvétel