Így került a volt Jászkun Volán-üdülő Gyurcsányék szolnoki jelöltjének befolyása alá

2022-03-09 15:40:06
Bár Sziráki Pál rendszeresen a kormányt kritizálja, a 444.hu beszámolója szerint Sziráki cége 35 millió forint turisztikai támogatást zsebelhetett be.

Sziráki Pál a Demokratikus Koalíció jelöltjeként indul az idei választáson Szolnokon és környékén. Gyurcsány Ferenc embere korábban a helyi busztársaság élén is állt, amelytől – közvetett módon – egy üdülőt is sikerült szereznie Tiszaligetben.

Hárommilliós haszon fél év után

Az értékes helyen fekvő, Jászkun Volán-üdülő ugyanis a Drot.info birtokába került dokumentumok szerint a helyi busztársaságtól előbb 22 millió forintért ingatlanfejlesztőkhöz, majd (mindössze fél év elteltével, 25 millió forintért) két orosz állampolgár gazdasági társaságához került. Érdekesség, hogy kézbesítési megbízottjuk Sziráki Pál lett, cégük ügyvezetője pedig Sziráki Pál testvére.

„Privatizáció, orosz szál, bizniszelés, képmutatás”

A Drot.info szerint időközben éppen az üdülő környéken építették meg a gyönyörű Tiszavirág-hidat, és sokat nőtt a Tiszaliget fénye is, de az üdülő kapcsán a legérdekesebb mozaik még is az, hogy napjainkban a privatizált egykori buszos üdülőt is Sziráki hoteljével együtt működtetik.

A portál helyi forrásai szerint ugyanis az oroszos nevű, (részben) Sziráki által tulajdonolt és működtetett Trojka hotel három épülete közül az egyik a magánosított üdülőhöz tartozik. Nem beszélve arról, hogy

bár Gyurcsány embere, Sziráki Pál rendszeresen a kormányt kritizálja, a 444.hu beszámolója szerint Sziráki cége 35 millió forint turisztikai támogatást zsebelhetett be.

A fentiek fényében aligha meglepő, hogy miért éppen Sziráki Pál lett a Gyurcsány-Dobrev-páros jelöltje a szolnoki körzetben” – fogalmaz a Drot.info. Mint a portál fogalmaz: „az is feltételezhető, hogy az éppen teli szájjal »oroszozó« Márki-Zay kampányának sem jön jókor Sziráki előélete és céges múltja”.

 

Nyitókép:  Facebook