Okirathamisítás miatt feljelentették az LMP-s Csárdi Antalt

2022-03-09 21:40:00
A képviselő tagadja a vádakat.

Közüzemi és közösköltség-tartozást halmozhatott fel Csárdi Antal egy ingatlanban, amelyet az Országgyűlés Hivatala bérel számára képviselői költségtérítés keretében. Az ingatlan tulajdonosa tette meg a feljelentést az LMP-s képviselővel szemben, mert az hamisított meghatalmazással intézhette a lakhatáshoz kapcsolódó ügyeit az energiaszolgáltatónál. A képviselő tagadja a vádakat.

Az Index birtokába jutott a feljelentés szövege, ami alapján Csárdi nem fizette rendesen a közüzemi számláit, s ezért kikapcsolták a gázt számára. Emellett a feljelentés alapján a képviselő háromszázezer forintos közösköltség-tartozást halmozott fel. 

Ezt később a végrehajtástól tartva a tulajdonos fizette ki, aki ekkor már nem bízott abban, hogy a politikus rendezi a tartozását”

 – írta az Index.

Az igazi érdekesség

Az Index szerint az Amerikában élő tulajdonos nem tudott eljárni azügyben az MVM-nél, hogy a politikus felhalmozott-e újabb tartozást, mivel 

Csárdi Antal egy olyan, a tulajdonos hamisított aláírásával ellátott meghatalmazást mutatott be a szolgáltatónál, amely szerint ő jogosult intézkedni az ingatlannal kapcsolatos ügyekben”.

A képviselő válasza

Az ügyről az Index elküldte a kérdéseit a Csárdi számára, akinek a válaszát változtatások nélkül közöljük:

„A korábbi főbérlőm minden állítása valótlan, a vitát a bíróságon fogjuk rendezni. Tartozást nem halmoztam fel, nem is tehettem, mert azt az – egyébként az Országgyűlés Hivatala által kötött – szerződés kimondja, hogy minden rezsiköltség a bérbeadót terheli. Jogosulatlan meghatalmazást soha nem használtam, az egész ügyet a választókerületben reménytelen helyzetben lévő Fidesz kétségbeesett próbálkozásának tekintem, és a hazugságok miatt a megfelelő jogi lépéseket megtettem.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos