Szijjártó: Magyarország energiaellátásának biztosítása a legfontosabb

2022-03-07 16:48:00
A külügyminiszter szerint a magyar gazdaságra a legnagyobb veszélyt az energiaszektort érintő szankciók jelentik.

Az Ukrajnában zajló háború nyomán bevezetett európai és amerikai szankciós intézkedések rendkívüli bizonytalanságokat okoznak az európai gazdaságban. Ezek a szankciók a magyar gazdaságnak is komoly nehézségeket okoznak, így a forint is a brüsszeli szankcióknak az egyik áldozata – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Érden.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a forint árfolyamváltozása kapcsán kijelentette, hogy a szankciós intézkedések nyomán rendkívüli bizonytalanságok alakultak ki az európai gazdaságban, majd hozzátette, hogy a magyar gazdaságra az egyik legnagyobb veszélyt most az újabb, energiaszektort érintő szankciók jelentenék. „Nyilvánvaló, hogy aki a szankciók kiterjesztését kéri, az a magyar emberekkel, Magyarországgal akarja megfizettetni a szomszédságban zajló háborúnak az árát” – hangsúlyozta a miniszter.

Leszögezte:

a kormány semmilyen nemzetközi fórumon nem fog olyan intézkedéseket támogatni, amelyek veszélybe sodornák Magyarország energiaellátását.”

(MTI)

Nyitókép: AFP