Putyin rossz, Orbán rosszabb, a kárpátaljai magyarok pedig nem érdekesek

2022-03-05 18:06:00

Nagy Ervin
PestiSrácok.hu
Avagy hová tűntek a Soros-szervezetek?

„Mit tesznek a Soros-szervezetek a kárpátaljai magyarokért? Egy nagy semmit, kivétel a Helsinki Bizottság, amely a háborúra hivatkozva kéri az egy százalékos támogatást. Majd persze »emberjogi« közleményt gyárt, meleg étel helyett politizál. Szidja Putyint, gyalázza a magyar kormányt. Majd gonosz furfanggal »menekült státuszt« követel a magyar útlevéllel rendelkező kárpátaljai magyaroknak – mert szerintük »bajban lesznek«, ha csak szimplán magyarok… Ja, hogy nem muszlim bevándorlókról van szó? Akkor mindent értünk. De legalább most befoghatnák a szájukat! Ha már segíteni nem akarnak, legalább olyat ne mondjanak, ami árt a magyarságnak.

A Helsinki Bizottság legalább valamit csinál. Bár elolvasva azt a mákszemnyi közleményt, amit sikerült megszülniük, inkább ne tettek volna semmit…

Kiszúrtak ugyanis egy komoly »emberjogi problémát«, ami őket most jobban izgatja, mint a lakhatás, a meleg élelem, a ruha, pokróc vagy bármi más. Meg is fogalmazták »emberjogi« követelésüket, miszerint rögtön tisztázza az Orbán-kormány azt, hogy a magyar útlevéllel rendelkező kárpátaljai magyaroknak jár-e a menekültstátusz, vagy sem?

Ugyanis magyarokról, nem pedig a déli határon kerítést vágó muszlimokról van szó…

Furcsamód ugyanez jutott eszébe a Márki-Zay Péter-i mélységekbe került Donáth Annának is… Persze, hálózat továbbra sincs.

Az egy százalék viszont jól jönne!”

Fotó: Ficsor Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.