Hollik: A baloldal a magyar emberekkel akarja megfizettetni a háború árát

2022-03-02 13:43:00
A fideszes politikus Kocsis-Cake Olivio szavaira reagált, aki szerint el kell zárni a Magyarországra érkező orosz gázcsapokat.

A Fidesz szerint a baloldal a magyar emberekkel akarja megfizettetni a háború árát, amikor a Paks II beruházás és az orosz gáz Magyarországra szállításának leállítását követeli. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai videónyilatkozatában azt mondta:

nincs olyan nap, mikor a baloldal ne tenne felelőtlen kijelentéseket, most pedig „éppen a magyar emberekkel akarják megfizettetni a háború árát”.    

A kormánypárti politikus arra hivatkozott, hogy kedden az ellenzék a Paks II beruházás leállítását követelte, Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) pedig – akit Hollik István a Gyurcsány-lista jelöltjének nevezett – arról beszélt, hogy el kell zárni a gázcsapokat, hogy ne jöhessen orosz gáz Magyarországra.    

Hollik István szerint a baloldali politikus ezt annak ellenére mondta, hogy az Európai Unió vezetői egyértelművé tették, hogy az energiaszektor nem része a szankcióknak. Kiemelte: ha a baloldal javaslata megvalósulna, az azonnali és nagyarányú rezsiár-emelkedéshez vezetne. Ezek veszélyes és felelőtlen javaslatok, amelyek belesodorhatják Magyarországot ebbe a háborús konfliktusba – szögezte le. Hangsúlyozta: a kormánypártok ezt nem fogják megengedni, mindent megtesznek annak érdekében, hogy Magyarország kimaradjon ebből a háborúból.

(MTI)

Fotó: MTI/Soós Lajos