Háborúba sodorhatja a Fidesz Magyarországot, a Mi Hazánk tüntet ellene

2022-03-02 18:15:00

Dúró Dóra
MTI-OS
Követeljük, hogy Magyarország maradjon független, szabad és semleges!

„A kormány bejelentésével, miszerint Magyarország támogatja Ukrajna mielőbbi EU-tagságát, háborúba sodorhatja hazánkat a globalisták parancsára, elárulva a magyar nemzeti érdekeket. Ukrajna felvétele az Európai Unióba óriási pénzügyi és gazdasági terhet jelentene, és magunkra vonnánk Oroszország dühét is. Már az eddigi, oroszok ellen elrendelt embargók is rendkívüli anyagi terhet rónak a magyar emberekre. Emiatt is tovább emelkednek az árak, erősödik az infláció, és mindez ellátási zavarokat okozhat. 

A Mi Hazánk tiltakozik a kormány döntése ellen, követeljük, hogy Magyarország maradjon független, szabad és semleges! Ezért is tartunk tüntetést a békéért és Kárpátaljáért. A magyar külügyminisztériumnak Ukrajna területi integritásának hajtogatása helyett inkább azt kellene megakadályoznia, hogy a kárpátaljai magyarokat golyófogónak használják. Magyarország maradjon ki a gazdasági háborúból is! A Fidesz azt állította, semmilyen módon nem veszünk részt a háborúban, de a Mi Hazánk leleplezte, hogy magyar felségjelzésű NATO-repülőgép is szállít Ukrajnának páncéltörő eszközöket és légvédelmi rakétákat Hollandiából (vélhetően a lengyel határ közelébe).

A Mi Hazánk ellenzi hazánk ilyen típusú részvételét is a háborúban! Orbán Viktor ezzel a felelőtlen fegyverszállítással engedett Márki-Zay Péter követelésének, és nem tiltakozott a magyar felségjelzésű gép felhasználása ellen.”

Fotó: MTI