Orbán Viktor politikai innovációin általában a „Made in Russia” pecsét lelhető fel

2022-03-01 10:07:00

Ungváry Krisztián
Telex
Az orosz főtárgyaló a putyini rendszer történelemhamisító plagizátora.

„Oroszországot és Magyarországot is ismerő politikai megfigyelők rendre megállapították, hogy Orbán Viktor politikai innovációin általában a »Made in Russia« pecsét lelhető fel. Így van ez a történettudományban is, amelyben Megyinszkijhez hasonló figurák semmisítették meg az egyetemek önállóságát, csonkították meg a Magyar Tudományos Akadémiát, és finanszíroztak áltudományos projekteket – végig a »nemzeti érdekre« hivatkozva.

Az orosz tudomány védelmében meg kell jegyezni, hogy a kérdés szakértői között többen névvel is vállalva megírták, hogy »itt nem egy tudományos műről, hanem egy kissé kibővített szemináriumi dolgozat színvonaláról van szó. A disszertáció alapja nem modern metodikájú újdonságokat felszínre hozó kutatás, hanem a teljes tudatlanság. A kor realitásainak, a társadalmi viszonyoknak, az orosz állam külpolitikájának teljes tudomásul nem vétele.«

Sokakkal együtt én is szívből remélem, hogy Oroszország felhagy a számára teljesen kontraproduktív katonai agressziójával. Tartok tőle azonban, hogy addig, amíg az orosz elnök tanácsadói olyan figurák, mint Vlagyimir Megyinszkij, ebben nem reménykedhetünk.”

Borítókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.