A Fradi is segített az evakuációban

2022-03-01 13:19:00
A Fradi csapatbusza hozta Budapestre a Sahtar Donyeck szakmai stábját.

Az FTC segített a Sahtar Donyeck edzőiknek és kísérőiknek elmenekülnie Ukrajnából, a magyar fővárosból repültek haza Olaszországba. A Fradi vezetői hétfő hajnalban a klub buszát küldték a záhonyi határátkelőhöz.

„Vasárnap az esti órákban Darijo Srna, az ukránok egykori hátvédje vette fel a kapcsolatot velem. Kérte, hogy segítsünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a Sahtar teljes edzői stábját ki tudja menekíteni Ukrajnából. Sok ember munkája kellett, de sikerült megszerveznünk a menekítést” – mondta Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója.

„Persze az átjutás sem ment egyszerűen. A mi buszunk már hajnalban, háromnegyed négyre ott volt, de több mint négy óráig tartott, hogy az ukrán oldalról beléphessenek. Végül reggel nyolc után érkeztek át a határon Csapnál.

Tizenketten jöttek, köztük két hölgy. Végtelenül hálásak voltak nekünk, örültek, hogy megmenekültek a pokolból”

– mondta a sportigazgató. 

„Talán rossz hasonlat, de olyan felszabadult volt a mosolyuk, mikor meglátták a buszt, mint az, aki megtudja, hogy téves volt az orvosi diagnózis a halálos kórról. Úgy érezhették, valóban a halál elől menekültek meg. Csak nyolc kisebb táska volt náluk. Felszálltak a buszra, aztán fáradtan dőltek le pihenni” – mesélte a Ferencváros sofőrje.

A Fradi busza hétfő dél körül ért Ferihegyre. Az olasz Roberto De Zerbi által vezetett edzői stáb a budapesti reptérről jelentkezett be a Sahtar Twitter oldalán. „Kénytelenek voltunk eljönni a súlyosbodó helyzet miatt. Remélem, hogy minél hamarabb visszatérhetünk a szeretteinkhez. Kitartást az Ukrajnában lévőknek” – írta a közösségi oldalon a szakember.

Nyitókép: Twitter