Napi szürreál

Perintfalvi Rita szerint levélben „gyónt” neki egy Fradi-szurkoló

2022-02-23 21:51:00
Az ultrák kollektív bűneit bánta meg az állítólagos drukker. Nem tudni, hogy a teológusnő feloldozta-e.

Meggyónta (így, idézőjel nélkül) neki (!) az „ultrák kollektív vétkeit” (így, idézőjelben) egy Fradi szurkoló – írja legfrissebb Facebook-bejegyzésében Perintfalvi Rita teológus. Az egyre több közéleti megnyilvánulással előrukkoló Perintfalvi állítása szerint egy magát római katolikusnak, valamint a Fradi szurkolójának nevező férfi (akinek arcát és nevét Perintfalvival ellentétben nem tesszük közzé) az alábbi levelet írta neki:

„Kedves Rita!

Eddig a Fradi tábortól csak csupa rosszat kaptatok, Bede Zsolt sajnálatosan megzavarta a melegek tüntetését a nyáron. Én megígértem neki, hogy ha ezt folytatja, akkor én ki fogok állni az emberi jogok mellett és titeket foglak támogatni FTC szurkolóként. Hasonlítunk abban, hogy mind a ketten a B Középbe vágyunk haza, viszont én szeretném a Gulácsi Péter által megnyitott szürke zónát tágítani. Római Katolikusként úgy gondolom, hogy az ilyen rossz tetteket gyónással kell orvosolni.

Gyónom az ultrák kollektív vétkeit neked és a mindenható Istennek. Gyertyát fogok gyújtani Hommonnay Gergelyért és a békességért. Ámen.”

Perintfalvi azt írja, a levelet olvasva először nagyon meglepődött, de aztán megérintette őt. Nagyon fontos kiállásnak tartja a megfogalmazottakat, főleg mert az illető arccal és névvel vállalja a levelét.

„Amúgy meghívott engem, Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást egy fradi meccsre” (sic!) – fogalmazott Perintfalvi, hozzátéve, hogy szerinte el is fog menni. Végül megjegyezte, reméli, hogy a levélírót nem fogják bántai az „övéi”. „Szólj, ha segíthetünk!” – tette még hozzá, ki tudja, mire gondolva.

Mindenesetre a szürreális bejegyzés láttán nehéz eldönteni, hogy Perintfalvi Rita sajátosan értelmezi a Római Katolikus Egyház tanítását, amikor teljesen komolyan arról ír, hogy valaki neki (!) gyónta meg mások kollektív vétkeit, vagy mindössze arról van szó, hogy nem a megfelelő helyekre teszi ki az idézőjeleket. Döntsék el önök!