Horn Gábor: Márki-Zay nagyon jól ellenpontozta Orbánt

2022-02-18 07:18:00
Az elemző szerint szokatlan Márki-Zay stílusa, de ebben látja az erejét. „Róla azt gondolhatja a választó, hogy olyan, mint ő” – hangoztatta Horn.

Korábban beszámoltunk róla, hogy némi bizonytalankodás és késés után végül február 17-én tartotta meg évértékelő, pontosabban „országértékelő” beszédét a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter. „A sors megfogta a kezemet, és vezette a lépteimet. Százezrek látták meg bennem a reményt, és elfogadtam a hívásukat” – ilyen, és ehhez hasonló gondolatokkal színezte beszédét a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

A Klubrádióban Horn Gábor, a Republikon alapítvány kuratóriumi elnöke értékelte a beszédet. Azt mondta:

kifejezetten jól sikerült ez a dolog, ügyes és jó volt összehasonlítva Orbánnak az egy emberre építő, vezérelvű évértékelőjével.

A pártok képviselői önmegtartóztatóan, de a saját stílusukban szólaltak fel az egykori SZDSZ-es politikus szerint. Szerinte nagyon jó volt Márki-Zay: „konkrét volt, és most megtudhattuk, mit akarnak, mik a kézzelfogható, számonkérhető ígéreteik, és ezt jó előadásban is hallgathatták meg az érdeklődők, tehát nagyon sikeresnek gondolja a rendezvényt”. A Márki-Zay-féle beszéd Horn Gábor szerint nagyon jól ellenpontozta „az ellenzéket és az ellenzéki szavazókat is csepülő Orbánt”.

Úgy fogalmazott: szokatlan Márki-Zay stílusa, de ebben látja az erejét, szemben a kritikusokkal.

Róla azt gondolhatja a választó, hogy olyan, mint ő

– véli Horn. Szerinte ez egy fegyelmezett beszéd volt, de alapvetően nem úgy működik, mint „a kiszámított, tulajdonképpen tapsrenddel együtt is kiadható Orbán-beszédek” . Hozzátette: a hódmezővásárhelyi polgármester tud elnézést kérni az esetleges tévedésekért.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila