Pedagógus szakszervezetek: március 16-tól ne küldjék iskolába a gyerekeket!

2022-02-16 18:34:00
„Ezzel tudnak segíteni bennünket” – tette hozzá Nagy Erzsébet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének képviseletében.

Ma ismét sztrájktárgyaláson vettek részt a pedagógus-szakszervezetek képviselői az Emberi Erőforrások Minisztériumában – olvasható az indexen. Nem született döntés arról, hogy milyen módon emelik a tanárok bérét és hogy ezzel párhuzamosan milyen módon csökkentik a terheket. A következő, márciusra tervezett sztrájk idején nyújtott minimális szolgáltatásokról sem sikerült megegyezni, így az érdekvédők bírósághoz fordulnak annak érdekében, hogy a tavaszi munkabeszüntetés mindenképpen jogszerű legyen.

„Mindig azt hisszük, hogy a következő tárgyaláson történik valami pozitív, de ez a mai borzalmasabb volt, mint az összes korábbi, elképesztő az a cinizmus, amit tapasztalunk” – kezdte az Emmi épülete előtt Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, utalva arra, hogy a kormány már kész tényként kezelte a tavaszi sztrájk még elégséges szolgáltatásokra vonatkozó részleteit. Arra hivatkozva tettek így, hogy a szabályokat múlt héten rendeletben rögzítették.

Mit is bohóckodunk? Mit is csatázunk akkor órákon át, ha már a fejünk fölött döntöttek?

– tette fel a kérdést Szabó Zsuzsa, kiemelve, hogy március 16-án lesz sztrájk, ugyanis „van miért küzdeniük”.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének részéről Nagy Erzsébet elmondta: a tárgyaláson szóba került a kötelező oltás kérdése, ami miatt hamarosan újabb kollégák esnek ki a rendszerből, mivel lejárnak a korábban kiadott orvosi igazolások és miniszteri mentesítések.

„Sajnos ebben a kérdésben sem jutottunk előrébb, de a bérek és a terhek csökkentése is marad a régi. Utóbbi esetében visszatérünk az eredeti követelésünkhöz, továbbra is azt szeretnénk, hogy 22 óra legyen a maximális kötelező óraszám a pedagógus-munkakörben dolgozóknak” – emelte ki Nagy Erzsébet. Hozzátette:

Kérjük, hogy készüljenek a szülők arra, hogy március 16-tól nem küldik iskolába a gyerekeket, ezzel tudnak segíteni bennünket

A PDSZ vonatkozó videóját az alábbiakban tekintheti meg:

Kép forrása: MTI Fotó: Kovács Tamás