Egy kicsi kínai megkereste Baranyi Krisztinát

2022-02-16 11:29:00

Kontra
Facebook
Ez a kínai éppen úgy és éppen azt vetette pappírra, amire Baranyainak szüksége volt.

„Igaz történet alapján: egy kicsi kínai megkereste Baranyi Krisztinát, hogy Magyarország a diktatúra felé sodródik

Az ellenzéki sajtónak és az ellenzéki politikusoknak hihetetlen nagy szerencséjük van a nevük elhallgatását kérő, hiteles forrásokkal és alkalmi megszólalókkal.

Annyira, hogy ezek a névtelen informátorok, szivárogtatók, szóról szóra azt mondják el, amit az adott politikus vagy médiafelület amúgy is mondani szeretne.

A Telex – a honlap még be sem indult – Facebook oldalán a mohácsi önkormányzati választások előtt megjelent egy cikk, amelyben anonim mohácsi polgárok ócsárolták a biztos befutónak számító fideszes polgármester-jelöltet, és az ellenzékieket dicsérték. Az írás olyan volt, mintha a rosszindulatú, gonosz liberális újságírók koholmánya lett volna, nem pedig random mohácsi polgárok gondolatai. Persze nincs jogunk azt feltételezni, hogy a lap újságírói hazudtak, és szándékosan félre akarták vezetni az olvasókat! Csak egyszerűen mindig találnak olyanokat, akik pontosan azt és úgy mondják el, ahogy ők akarják. Szóról szóra.

És ugyanilyen mázlija van Baranyai Krisztinának is, aki nemrég levelet kapott egy névtelenségbe burkolódzó Magyarországon élő kínaitól.

Nos, ez a kínai éppen úgy és éppen azt vetette pappírra, amire Baranyainak szüksége volt. Egy médiában dolgozó megbízható barátnak adta át a levelet, aki lefordította magyarra. Ez a megbízható barát véletlenül nem Ács Dániel volt, a 444 Baranyi-rajongó hazudozója?

Mert, ha igen, akkor most megragadjuk az alkalmat és elmondjuk, hogy mi is beszéltünk a kínai emberrel és a barátaival. Nos, Krisztina. A helyzet az, hogy ez csak egy újévi tréfa volt, mindennek éppen az ellenkezője igaz, ami a levélben le van írva. Egyúttal a lelkünkre kötötték, hogy adjuk át: gusztustalannak tartják, ahogy egy kereszténygyűlölő magyarországi politikus egy kínai püspök emlékét és nevét használja fel a kisstílű politikai játszmáihoz. Még életükben kellene aggódniuk az üldözött keresztlényekért – üzenik a levél írói.

Illetve csodálkoznak azon, hogy szabad Hongkongról, és nem Székelyföldről neveznek el utcát a magyar liberálkommunisták. A levelet megfogalmazó kínai csapat szerint maga egy tőről metszett hazaáruló. No és még rusnya is. De nem csak kívülről, hanem legfőképpen belülről.

Ők hazájukként tekintenek Magyarországra és elemi érdekük, hogy az országnak jól menjen a sora. Ön azonban keresztbe fekszik a magyar érdekeknek. Hagyja abba. És ne jelentessen meg több kamu levelet! Kínosan ostobának tűnnek.”

Fotó: MTI/EPA/Vu Hong

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.