Némi információ Homonnay Gergelyről

2022-02-15 19:37:00

Perintfalvi Rita
Facebook
Gergő közszereplő volt, politikai aktivista. Itt most nem lehet hibázni.

„Azért írom ezt a posztot, mert ígéretet tettem Nektek arra, hogy Gergő halála/hazahozatala/ temetése stb. kapcsán tájékoztatni foglak Benneteket, ha lesznek fejlemények. Tartom a kapcsolatot Gergő barátaival s rajtuk keresztül a családdal ill. az ügyvédjével Marczingós Lászlóval.

Sajnos túl sok új információm, ami konkrét, nem igazán van. De erre szeretnék némi megnyugtató magyarázatot adni. Gergő barátai és családja néhány tagja – szülei sajnos már nem élnek – elképesztő hősiességgel dolgoznak azon, hogy az olasz ügyészség minden elvárásának eleget tegyenek, ami az ügyek intézéséhez szükséges hivatalos dokumentumokat és egyebeket illeti.

Eleve nagyon nehéz intézkedni egy külföldön elhunyt magyar állampolgár ügyeiben, különösen akkor, ha egyedül élt kint. És mivel Gergő halála ügyében rendőrségi és ügyészségi nyomozás is folyik, minden rendkívül lassú és bonyolult. És nagyon odafigyelnek az olaszok, hogy minden szabályt betartsanak, hiszen Gergő közszereplő volt, politikai aktivista. Itt most nem lehet hibázni.

Ez az aprólékosság viszont nagyon nehezíti és lassítja a dolgokat. Akire most nagyon számítunk, az Gergő ügyvédje, hogy a lehető leggyorsabban és a legnagyobb odafigyeléssel intézkedik Gergő minden ügyében. Nagyon sok mindenhez csak neki van felhatalmazása.

Én magam is nagyon nehezen viselem ezt a lassúságot és a hatalmas bizonytalanságot, így megértem az aggodalmatokat! Naponta írtok leveleket, kérdéseket. Kérlek, még legyetek egy kis türelemmel! Mihelyt többet megtudok / megtudunk, azonnal fogok / fogunk újra jelentkezni. Sajnálom, hogy egyelőre csak ennyi hírrel tudok szolgálni Nektek! De az ügyek intézés alatt állnak.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.