Dokumentumok jelentek meg Hadházy Ákos nevelt gyermekével kapcsolatban

2022-02-04 10:26:34
A gyermek vér szerinti apja arról beszél, hogy Hadházy bántalmazta a négy-ötéves fiút. A politikus tagad, szerinte az ügy vizsgálatát már lezárták a hatóságok.

Újabb dokumentumok láttak napvilágot Hadházy Ákos nevelt gyermekének 2005-ös fejsérülése kapcsán – számolt be csütörtöki cikkében a Bors.

Vitatott, hogyan keletkezett a gyermek fejsérülése

A portál felidézi: Hadházy Ákost korábban azzal vádolta nevelt fiának vér szerinti édesapja, hogy a politikus pofon vágta a gyermeket, aki egy bútornak ütközött és fejsérülést szenvedett, amelyet 3 öltéssel kezeltek az orvosi ellátás során.

A Bors által nyilvánosságra hozott dokumentumokból (lenti kép) kiderül: a gyermek vér szerinti édesapja jegyzőkönyvben közölte, „a gyermek elmondása szerint nevelőapja arcul vágta, és elvesztette az egyensúlyát, majd nekiesett egy bútornak és úgy vágta be a fejét”. Ugyanakkor az iratok rámutatnak, hogy a gyámhatóság megállapította: a gyermek veszélyeztetettsége a szülők között fennálló feszült viszony miatt áll fenn, ugyanakkor azt írják, hogy: „a nevelőapa részéről történő bántalmazás egyértelműen kizárható”.

A gyámügyi főtanácsos által aláírt egyik dokumentum úgy fogalmazott: „az édesapa által csatolt szakértői vélemény az általa elmondottakat nem tudta alátámasztani”, valamint kitér arra is: hogy a „gyermeket gondozó szülők (Hadházy Ákos és neje – a szerk.) az édesapa által elmondottakat nem ismerték el, azt rágalmazásnak és zaklatásnak tartják.”

Fotó: Bors

A gyermek édesapja: a gyermekem szavának hiszek

A gyermek édesapja azonban továbbra is fenntartotta véleményét, miszerint gyermekét bántalmazták. Mint fogalmazott: „gyermekem szavának hiszek”. Az édesapa a hivatalos döntést, valamint a pszichológiai vizsgálat objektivitását is vitatta.

Az édesapa szerint a vizsgálat idején a gyermek édesanyja a helyi nevelési tanácsadóban dolgozott, tehát mind a gyámügyesekkel, mind a gyermekjóléti központtal munkakapcsolatban állt.

Az ügy kapcsán a gyermek édesapja még arra is kitért, hogy szerinte Hadházy ki akarta zárni őt a fia életéből. Mint fogalmazott: „Volt nejem és a jelenlegi férje folyamatosan azon fáradoznak, hogy a gyermekkel kapcsolatos jogaimat minimálisra korlátozzák [...]”

Hadházy: Ez nem igaz

Hadházy Ákos, nevelt gyermeke édesapjának vádjaival kapcsolatban aláhúzta, a gyámhatósági eljárás során nem marasztalták el őt, sőt, pszichológus is vizsgálta a gyermeket. Mint a Partizánnak adott egyik interjúja során a politikus fogalmazott:

volt egy édesapa részéről egy vád. Azt kivizsgálták több hónapon keresztül, s erről hadd ne beszéljek többet. Nem szeretnék, mert nyilván fáj és méltatlan.”

Hadházy Ákos Partizánnak adott nyilatkozatát a témában az alábbi videóban (5 perc 25 másodperctől kezdődően) tekintheti meg:

 

Nyitóképen: Hadházy Ákos a Partizán műsorában. Fotó: YouTube