Védett Társadalom Alapítvány: Hozzák nyilvánosságra a gyermekvédelmi törvénnyel szembeni állásfoglalást aláírók nevét!

2022-02-01 22:10:00
A Védett Társadalom Alapítvány közleményben reagált a Pszichiátriai Társaságot és a Magyar Pszichológiai Társaságot állásfoglalására.

A Védett Társadalom Alapítvány közleményben reagált a Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság állásfoglalására. A közleményben kifejtették, hogy úgy adott ki a két társaság egy állásfoglalást, hogy 

az erről való egyeztetésből kihagyták a tagság és a vezetőség jelentős részét”.

A Védett Társadalom Alapítvány „felháborítónak és aggasztónak tartja, hogy – Nyugat-Európához hasonlóan – Magyarországon is gyakorlattá vált, hogy különböző szakmai szervezetekben egy marxista ihletettségű, LMBTQ-ideológiát erőltető kisebbség rákényszeríti az akaratát a normalitáspárti többségre. Mindez ráadásul az ilyen szervezetek társadalmi felelőssége okán nem csupán etikailag, de jogilag is fokozottan aggályos”.

Felszólították a Magyar Pszichiátriai Társaságot és a Magyar Pszichológiai Társaságot

A Védett Társadalom Alapítvány felszólította a két társaságot, hogy 

hozzák nyilvánosságra azoknak a tagoknak a neveit, akik aláírták az Állásfoglalást, továbbá tegyék nyilvánossá, hogy az milyen belső döntéshozatal eredményeképpen született!”

Valamint, hogy „releváns, tudományos tanulmányokkal támasszanak alá és hivatkozzanak le minden olyan, a szexuális identitást és orientációt érintő állítást, amely az Állásfoglalásukban 2022. január 21-én megjelent”.

Kapcsolódó

Feminista közgazdász: A melegeket és leszbikusokat kiszolgáltatják a transzlobbinak
Számos homályos és önellentmondó állítást tesz, és állításait nem támasztja alá a Magyar Pszichiátriai és a Magyar Pszichológiai Társaság gyermekvédelmi törvénnyel és LMBTQ-kérdéskörrel kapcsolatos közleménye – mondja a Mandinernek Betlen Anna feminista közgazdász, aki szerint az LMBTQ-mozgalom korántsem egységes, a világtendenciák pedig aggasztóak. Szilvay Gergely interjúja. Bővebben is érdekel...

 Nyitókép: A nyitókép illusztráció. Mandiner/Trenka Attila