Hálózatok és új erőszakformák

2022-01-30 15:10:00

Bajusz Orsolya
A kultúrharc legmélyebb bugyrai
Együtt szilvesztereztek a „civilek”: Gyulyás Márton, PRK, Tóta W., Misetics Bálint olyan politikusokkal mint Szabó Tímea, Jávor Benedek.

„A feminizmus amibe én belekeveredtem naivan, valóban civilént, lobbik hátországa volt. Fokozatosan különféle transznacionális lobbik telepedtek rá politikai szerveződésekre, és civil önszerveződésekre is, adott politikai eszközöket, beszédmódokat importáltak, eseményeket szerveztek, adott embereket pozícióba segítettek, adott embereket kiutáltak. (...)

A plágiumügyet is azért akarták elkenni, mert a hálózatot féltették. Nagyon leleplező még, hogy a szabadidejükben sem különülnek el, és ezért nincs is szabadidő, csak networking. Egyszer voltam egy házibuliban, a blog egyik szereplőjénél. Második kerület, és együtt szilvesztereztek a »civilek’«: Gyulyás Márton, PRK, Tóta W., Misetics Bálint olyan politikusokkal mint Szabó Tímea, Jávor Benedek, Szabó Rebeka és olyan kultúrharc blog szereplők mint Pogány Anikó. Vannak fotóim, a régi telefonomon. Ebből a buliból csomó fotót felraktak fb-ra is, mer miért ne, annyira nyilvánvaló ez mindenkinek, annyira így megy ez. Ez engem meg se lepett a vendégsereg, de az igen milyen pocsék hangulat volt. Társadalmi támogatottságuk nulla, és aki itt lakik nem tud egy párnát kiválasztani egy kanapéhoz, a vendégek olyan zenéket raknak be mint Livin da Vida Loca. Azon gondolkoztam, hogy mit akarnak ezek egy országgal, ha egy bulit se tudnak jól megcsinálni, egy lakást berendezni? Naiv voltam, nem is értettem az önmagáért való hatalomvágyat, ami pont abból is fakad, hogy még egy lakást se tudnak élettel telire berendezni. Hangsúlyozom nem beszélném ki más szilveszteri buliját, de ez igenis közérdekű információ- ennyire egy brancs, egy hálózat. (...)

Külön említést érdemel a Ginelli Zoltán nevű kicicomázott kis paprikajancsi (én legalább bevallom, hogy utálom a pofájukat), aki szó szerint napi szinten sajnáltatja magát a facebookon (ugye a világ mártírjai jó szokás szerint). Talán annyira volt sunyi mint a Patakfalvi, csak azért nem érdemelt különösebb említést, mert csak egyszer próbálkozott. Igazi macska-egér játék: nyilvánosan megvédett, privátba hisztizett és zsarolt. Hirtelen, kb az egyik mobbingom harmadik napján előhozakodott azzal (ami soha előtte nem került elő), hogy én hogyan bántalmaztam minden módon. Életemben egyszer beszéltem vele hosszabban személyesen, egy kávézóban. Azt akarta amit mindegyik: hatalmat érezni, sarokba szorítani. Először csak jött a balhéra, aztán eldöntötte ő is akar egy szeletet a tortából. Annyira a legalja, hogy úgy ugrik a torkodnak, hogy előtte le akar kötelezni. Ez a kéztördelve mocskolódás pro verziója, mert az, hogy “segítségre van szüksége” lassan ember nem veszi be. Neked kell hálálkodni neki, visszaigazolni a jóindulatát, akkor ugrik a torkodnak, utána, amikor azt hiszi belül van a pajzson. Miután nyilvánosan leírta, hogy miért hagyjon engem mindenki békén, privátba nekem hosszasan volt sorolva ő mekkora áldozat, és én azzal sértettem meg, hogy nem vettem figyelembe az ő áldozatiságát! Hangsúlyozom életemben egyszer beszéltem vele hosszabban, egy nyilvános helyen. Hosszasan sorolta, hogy neki ez meg az milyen nehéz, én hogyan sértettem meg stb stb, és ha ő végignézi én hogyan bántalmazok mást, akkor ő kidobott volna! Ő, a tekintély, a rend, az igazság.. mint az összes többi frusztrált, magának hatalmat fantáziáló liba (legyen a liba szó gendersemleges, liba van gúnár és tojó). (...)

A fontos az, hogy affektív kapcsolatokon át áll össze a hálózat: olyan emberek kerülnek ebbe bele, akiknek maguktól igényük volt erre. Mikroszinten terep hatalmat megélni, makroszinten intézményi kapcsolatokat átrendező ágens. A birodalmi gépezet, vagy a piramis, az alján frusztrált balekokkal, akiket illúzióval fizetnek ki, és akik számára ez egy ponton túl öngerjesztő folyamat, mert nekik nincs kiút.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.