Én ezt nem értem!!!

2022-01-27 13:17:00

Vásárhelyi Mária
Facebook
Hiába nyer az ellenzék választást, mindenben meg lesz kötve a keze.

„Ha a 2/3-os fideszes többség beírja az Alkotmányba, hogy Magyarországon csak a fidesz alakíthat kormányt, az örökös miniszterelnököt pedig Orbán Viktornak hívják, akkor ez így marad mindaddig, amíg az ellenzék nem nyer kétharmaddal. Tulajdonképpen most, ha nem is szó szerint, de lényegében ez van az ún. Alaptörvényben.

Hiszen hiába nyer az ellenzék választást, mindenben meg lesz kötve a keze, semmiféle hatalma nem lesz. Hiszen a fidesz még azt is beleírta az alaptörvénybe, hogy az állami médiának mekkora kell hogy legyen az éves költségvetési támogatása. Ami szerintem önmagában teljesen jogsértő.

Én egyszerű állampolgárként úgy gondolom, hogyha egy ország lakossága bizalmat szavaz egy pártnak, koalíciónak az ország vezetésére, akkor ennek a koalíciónak legelsősorban ennek az elvárásnak kell megfelelnie, és ezt az akaratot kell érvényre juttatnia. Nem pedig azzal kell kínlódnia, hogy valahogy kicselezze az antidemokratikus módszerekkel keresztülvert, nyilvánvalóan antidemokratikus, egyetlen párt, sőt egyetlen személy érdekeinek alárendelt ún. Alaptörvényt.”

Nyitóképen: Vásárhelyi Mária és Gyurcsány Ferenc. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.