Mi Hazánk - Jobbik koalíció?

2022-01-27 11:41:00

Sneider Tamás
Facebook
Az elmúlt évben a Mi Hazánk a Jobbikhoz hasonlóan háttérbe szorította a nemzeti radikalizmus témáit.

„Az elmúlt évben a Jobbikból kiszakadt Mi Hazánk a Jobbikhoz hasonlóan látványosan háttérbe szorította a nemzeti radikalizmus témáit, és - a vezetőség szempontjából nagyon ügyesen - élére álltak a vírustagadók, oltásellenesek csoportjainak. Határozottan elítélem az oltásellenesség terjesztését, hiszen két középkorú barátomat, családapákat is elvesztettem miatta az elmúlt három hónapban, de politikailag el kell ismerni, hogy egyedül a Mi Hazánk tudott újítani, és ezzel a lehetséges szavazótáborát növelni. A Jobbik új vezetésétől már megszokhattuk, hogy önálló gondolatok híján igyekszik úszni az árral, de ez nem mindig sikerül. Az elmúlt két évben a baloldal kommunikációs farvízén próbáltak lavírozni, de az előre győztesnek hirdetett elnök hatalmasat bukott az előválasztáson. Azóta még látványosabb a visszaesés, és folyamatos a veszekedés Márki-Zay Péterrel. Az elmúlt napokban viszont látványosan új, oltásellenes kampányt kezdtek.

Amikor Magyarország - a lassú Európai Unióra nem várva - elsőként és a leggyorsabban kezdett oltakozásba az orosz és kínai védőoltásokkal, akkor kuruzslást kiáltva még csak ennek leállítását követelték, de ma már a nyugati vakcinák ellen is lázítanak. Szó szerint idézve Jakab Pétert oltásbiznisszel, gyógyszerlobbival vádolják a tudósókat, orvosokat, kormányzatot.

Értem én a szándékot. Megy a komoly matek, hogy még hányan fognak meghalni a covid miatt Magyarországon, ebből mennyi lesz a fideszes és vajon eléri-e április 3.-a előtt a bűvös 50.000-es létszámot a halottak száma, hiszen az kétszeresen jól jönne a baloldali ellenzéknek. Minél kevesebben oltakoznak, annál nagyobb az esély a magas halálozást a kormányzatra fogni.”

Nyitókép: Mandiner-archív

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.