Márki-Zay Gulyás Mártonról: Ő nyíltan meleg, és szerintem kommunista. Nagyon szeretem!

2022-01-27 08:08:00
Márki-Zay Londonban kijelentette: ő soha nem mondta, hogy legyőzi Orbánt. Szerinte csupán két olyan ember létezik, aki soha nem árulná el a hatpárti koalíciót: az egyik ő, a másik pedig Gulyás Márton.

Amint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Londonban járt Márki-Zay Péter, ahol többek között vallásos élményként írta le Péterfi Judit és Simon András csatlakozását a kampányhoz, valamint a londoni magyarok Fidesz-szavazó hozzátartozóin viccelődött, emellett azonban megint árulásról beszélt.

Szerinte csupán két olyan ember létezik, aki soha nem árulná el a  hatpárti koalíciót: az egyik ő, a másik pedig Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője.

„Ő nyíltan meleg, és szerintem kommunista. Nagyon szeretem” – részletezte. A baloldal miniszterelnök-jelöltje azt is elmondta, hogy az előválasztás másnapján londoni elemzők arról értekeztek, hogy az ő győzelmével 20 százalékról 40 százalékra nőtt az ellenzék esélye az országgyűlési választásokra nézve. Mint részletezte, Dobrev Klárával és Karácsony Gergellyel 20 százalék esély lett volna a baloldalnak a választási győzelemre, vele már negyven százalék esély van. Márki-Zay Péter kitért arra is, hogy

a baloldali sajtó az ő kijelentésének tudja be azt, hogy „legyőzöm Orbán Viktort”, miközben állítása szerint soha nem mondta ezt.

„Soha nem mondom azt, hogy legyőzöm Orbánt. Miért? Nem azért, mert nem szeretném legyőzni, hanem mert Magyarországon olyan helyzet van, hogy az valószínűleg őrült, vagy bolond, aki ilyent mondana. Most nem ez a helyzet van. Az a helyzet van, hogy folyamatosan ütnek. Fekszünk a földön és rugdalnak. Aki feláll a hatalommal szemben, az áldozat. Az áldozat, aki a földön fekszik és kopaszok rugdossák, az nem kiabálja, hogy legyőzöm őket” – értékelte a helyzetet Hódmezővásárhely polgármestere. Mindezek fényében Márki-Zay Péter arra kérte kampánystábját, hogy ne mondják ezt többé az embereknek, hanem ezentúl inkább azt, hogy

van remény egy szebb jövőre. 

A baloldal miniszterelnök-jelöltje arra kérte a londoniakat, hogy április harmadikán jöjjenek haza és szavazzanak, hiszen szerinte „már a 2018-as választásokon is kiderült, hogy ha az Egyesült Királyságban élő magyarokon múlna, a Fidesz–KDNP be sem kerülne a parlamentbe” .

Egy nézői kérdésnek köszönhetően az is kiderült: Márki-Zay Péterék egymillió forintért bérelték ki egyetlen éjszakára a londoni Pall Mall Street 116. szám alatt található rendezvénytermet.