Karácsony a szenteltvíztartóról: Elismerem, a hasonlat erős, elnézést kérek

2022-01-27 15:55:00
Rögtön utána viszont hozzátette, „igen, azt gondolom, hogy a 21. században egy több száz éves parkban építkezni bűn”.

Mint arról mi is beszámoltunk, átadásra került a közelmúltban a Magyar Zene Háza, Karácsony Gergely azonban nemtetszésének adott hangot, először úgy fogalmazott, „ennek az épületnek a létrejötte nem a kultúra, hanem a barbár erőszak jegyében történt”, egy másik alkalommal azonban már erősebb hasonlattal élt: 

egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, ami talán belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk”.

Visszakozott a főpolgármester

A szenteltvíztartós megjegyzés következtében a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége közleményt adott ki, amelyben bocsánatkérésre szólították a főpolgármestert. Teljes közleményüket ide kattintva olvashatja el.

Karácsony Gergely csütörtökön Facebook-bejegyzésben tett közzé egy újabb nyilatkozatot, amelyben a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének nyílt levelére reagál. „Elismerem, a hasonlat erős, talán sokaknak túlzottan is az. Tőlük elnézést kérek” – fogalmazott. Rögtön utána azonban hozzátette:

Igen, azt gondolom, hogy a 21. században egy többszáz éves parkban építkezni bűn. Szentségtörés”.

 Szerinte ugyanis „fejleszteni, építeni nem a százéves platánok rovására kell, hanem ott, ahol legfeljebb parlagfű nő, a városi rozsdaövezetekben”.

Nyitókép: Trenka Attila