Igen, elhangoznak hülye mondatok néha Márki-Zay Pétertől is

2022-01-27 20:12:00

Jámbor András
Facebook
Aztán vannak olyan valóban igaz mondatok, mint hogy a szüléshez nem kell orvos.

„Az a helyzet, hogy tényleg betört a rosszul értelmezett PC, a Cancel Culture, az elhallgatás kultúrája, a rosszul értelmezett woke ideológia Magyarországra. Csak ezeket a társadalmi párbeszédet ellehetetlenítő jelenségeket éppen a Fidesz kezdi általánossá tenni. Mert nem, nem arról a valótalanságról akarok írni, hogy átműtik a gyerekeinket az óvodában, mert ez nem létező probléma.

Engem őszintén felháborít, amikor a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége egy jó vagy rossz (ezt döntse el mindenki maga) hasonlat miatt tiltakozik, de nem tiltakozik azért, amiről a hasonlat szól: hogy a Városliget fáit ki akarják vágni a Magyar Zene Házánál tízszer nagyobb galéria épülete miatt! Van egy hasonlat, és van a természetünk pusztulása, egy így is kevés zöldterületel rendelkező városban.

Melyik kíván tiltakozást?

Igen, elhangoznak hülye mondatok néha Márki-Zay Pétertől is. Nekem sem tetszik egyik vagy másik, de a kormányzati akaratot és a politikai döntéseket nem a propaganda-média által kiragadott félmondatok, meg összevágott videók jelentik. Ráadásul ha bizonyos mondatokat mégis rossznak talál a miniszterelnök-jelölt úr, akkor bocsánatot is kér érte, akár helyben. Aztán vannak olyan valóban igaz mondatok, mint hogy a szüléshez nem kell orvos, amiket mégis botrányosnak talál a propaganda-sajtó.

Ellenben azok, akik ezeken felháborodnak, ők nem háborodnak fel a magyar dolgozók kiárusításán, sehol nincsenek amikor a Suzukinál, a Hankooknál, a Continentalnál visszaélnek a dolgozók jogaival. Nem látom őket tömött sorokban vonulni a sztrájkoló pedagógusok mellett, amikor egy pályakezdő pedagógus 160 nettót keres.

Nem látom őket, hogy felháborodnak, amikor a kilakoltatási maffia brutális albérletárak mellett, a lakhatási válság kellős közepén rak embereket az utcára, és közben ennek a maffiának a vezetője, Rogán, Völner, és Varga Judit ügyintézője Schadl György ár alatt kapja a lakásokat a belvárosban.

Válasszuk már el a valóságot a média kreálmányaitól! Annak a politikának, ami a médiában zajlik 90%-ban semmi köze nincs az életünkhöz. Nem lesz olcsóbb tőle a kenyér, pedig a kenyér ma igen drága. Én évekkel ezelőtt leszoktam a megsértődés és felháborodás kultúrájáról, mert pontosan tudom, hogy nem vezet sehova, nem vezet a közös ügyeink intézéshez. Nem háborodok fel, hogy Orbán Viktor eltévesztette a kifejezést és véletlenül a pozitív tesztet mondta a jó eredménynek.

De évekkel ezelőtt cikket is írtam, amikor Orbán trottyos gatyája vagy Ráhel pelenka ügye volt terítéken, hogy nem, ez nem politizálás, ez lájkvadászat, lájkfarmolás és önmagunk etetése és becsapása. Fel kell azzal hagyni, hogy addig tekerünk mondatokat, amikből nem fakad az életünkre valós következmény, amíg nem csinálunk belőle botrányt. Mert ez önmagunk becsapásához fog vezetni, és nem ahhoz, hogy a gondjainkat megoldjuk.

Megoldjuk a lakhatási válságot, megoldjuk a több százezer szegénységben élő nyugdíjas helyzetét, megoldjuk az inflációt, az oktatás és az egészségügy rendbe tételét, megvédjük a zöld területeinket és a kultúrát. A haza akkor fog fényre derülni, ha a parancsuralmi rendszer helyett az ország jobbítását, a folyamatos károkozás helyett az eddigi károk kijavításán dolgozunk együtt. Én ezen voltam eddig és ezután is ezen leszek!”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.