Sztrájk? Biztosan nem!

2022-01-27 15:18:00

Gável András
Facebook
Azt mondják, a pedagógusok jövő hétre tervezett „sztrájkja” politikán felül szándékozik állni.

„Nem hiszem ezt el. Ráadásul egyre több jel bizonyítja, hogy nekem van igazam. Aki komolyan meg szeretné védeni a gyermekeit, most biztosan nem vesz részt ebben az ellenzék által feltüzelt, jól kitalált komédiában.

Számos dologgal egyetértek a megfogalmazott felhívásból. Azzal azonban nem, hogy ez lenne a legmegfelelőbb időpontja a helyzet javításának.

Kampány van. Emiatt bármennyire is »politikafeletti szándékkal« fogalmazódott meg az üzenet, nem bír az maradni. Szerencsésebbnek gondolnám, ha ezt a harcot és figyelemfelhívást a választások után kezdeményeznénk, amikor attól már nem kell aggódnunk, hogy idegen emberek kéredzkednek majd be a gyerekeink osztályába, hogy őket a nemi orientációval kapcsolatban »felvilágosítsák« – időnek előtte.

Ha most sztrájkolunk, azzal csak gyengítjük azokat az erőket, akik legalább valamit tesznek a gyerekeink egészséges fejlődésének megóvásáért. Ha mégis elkezdődne a sztrájk, azzal csak még több nehézséget és gondot veszünk a nyakunkba, mint amennyivel most küzdünk.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán. Illusztráció.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.