Dolgunk van Avas világával, a lakótelepek világával is

2022-01-27 11:22:00

Gyurcsány Ferenc
Facebook
Beköltöztünk az avasi lakótelepre. Ott éltünk pár napig. Velük keltünk, mentünk vásárolni, ültünk kint a padon.

„Pontosan 10 éve

Van, akinek Avas egy dombot, egy városrészt jelent Miskolcon, esetleg a kilátót. Nekünk tíz éve a lakótelepet jelentette. Az ország egyik legnagyobb lakótelepét, több, mint tízezer lakással.Avas sokaknak egy külön világ, sokaknak a küzdelmes élet világa. Ide látogattunk éppen tíz éve, alig pár hónappal a DK megalakítása után.Persze. Gesztus is volt, hogy mutassuk, érdekel az itt élő embereknek a világa. De nemcsak gesztus. Ahhoz elég lett volna pár órás látogatás, pár fénykép és interjú. De nem ezt tettük. Beköltöztünk az avasi lakótelepre.

Ott éltünk pár napig. Velük keltünk, mentünk vásárolni, ültünk kint a padon. Egy az ország, de tengernyi a sors. És attól tartok, hogy keveset látunk a lakótelepek népének életéből. Nem beszél róluk a politika, nem figyel rájuk.

Mi nem ilyen országot akarunk. A DK nem ilyen kormányt akar. Azt szeretnénk, hogy az ő fájdalmuk a mi fájdalmunk is legyen, az ő reményeikben mi is osztozzunk. Dolgunk van Avas világával, a lakótelepek világával is.Tudjuk.És tenni fogjuk.”

Nyitókép: MTI/Komka Péter

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.