Akinek mások sértegetése a lételeme

2022-01-27 13:04:00

Bohár Dániel
888.hu
Nincs olyan, hogy valaki minden alkalommal rosszul fejezi ki magát.

„»Fogyatékos, ostoba, meleg, zsidó, trágyával etetett gomba, tanulatlan vidéki és áruló.« Ezek a válogatott sértegetések Márki-Zay Pétertől származnak.

Legújabban minket, ahogy ő fogalmazott »fideszes propagandistákat« nevezett »fogyatékosnak«. Márki-Zay Péter 2022-ben még mindig ott tart, hogy a számára nem szimpatikus emberekre a »fogyatékos« szót használja szitokként.

Ez minden ember esetében vállalhatatlan, azonban hogyha egy politikus, egy polgármester, egy miniszterelnök-jelölt teszi, akkor úgy hiszem végzetesen lesújtó.

Ez a mondat nagyon sok mindent elárul Márki-Zay Péter gondolatvilágáról. Hiszen, amit az ember kimond, azt nem véletlenül teszi, hanem úgy gondolja. Márki-Zay Péter nem önhibáján kívül sértegeti az embereket, hanem egészen egyszerűen ő így gondolkodik. Nála belefér, hogy a számára nem szimpatikus embereket »fogyatékosnak« nevezze.

A gond annyi, hogy pont a fogyatékossággal élő emberek azok, akik hosszú évek kemény munkájával küzdöttek és dolgoztak azért, hogy ne legyenek ilyen Márki-Zayosan megnyilvánuló vállalhatatlan emberek, hogy ne legyen szitokszó a »fogyatékos.«

Erre jön a kapitány és néhány másodperc alatt keresztülhúzza, minden törekvésüket.

Nem ez az első alkalom. Lassan nincs olyan rétege a társadalomnak, akiket ne sértett volna vérig Márki-Zay Péter. Nem is olyan rég arról beszélt, hogy ő tudja »mennyi zsidó van a Fideszben«, ami szerinte »elég kevés.«”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.