Megkeresett a Transzparens Újságírásért Alapítvány nevű fideszes szervezet

2022-01-27 16:37:00

Gulyás Balázs
Facebook
Mivel ők biz’ Isten rettentően aggódnak az Ipsos globális bizalmiindex-felmérése okán.

„Megkeresett a Transzparens Újságírásért Alapítvány nevű fideszes szervezet, hogy ők biz’ Isten rettentően aggódnak az Ipsos globális bizalmiindex-felmérése okán, mivel az azt állapította meg, hogy »nemzetközi összehasonlításban« Magyarországon az egyik legrosszabb »a világon« a média megítélése. (Így írták: nemzetközi összehasonlításban, a világon.)

Ez a kompromatalakulat, a Transzparens Újságírásért Alapítvány többek között arról ismert, hogy
• szerintük a Pegasus-ügy egy összehangolt, baloldali támadás,
»vitákat« szerveznek annak érdekében, hogy együtt, egyenrangú félként szerepeltessék az újságírókat és propagandistákat, mintha ez a szakma két ellentétes pólusa volna,
• a honlapjukon az újságíróporték között szerepeltetik a Vadhajtások lincselőemberét, bizonyos B.Zs-t, mintha ő is ezt a hivatást űzné.

A mostani akciójuk – azt írják »több hazai újságírót is megkérdezünk a kutatás kapcsán egyes kérdésekről« – is a fenti célt szolgálja, megkérdeznek független újságírókat, meg propagandistákat, aztán majd jól kikutatják, hogy hát itt két egyenrangú oldalról van szó, két pólusról, akik egymásra mutogatnak, és ezért az egyik legrosszabb »a világon«, »nemzetközi összehasonlításban« a magyar média megítélése. Majd jól megállapítják, hogy mindenki hibás, a független újságírók és a propagandisták is. Pedig dehogy, akinek a pártközpontból diktálják, hogy mit és hogyan írhat meg, az nem újságíró. Amely szervezet ezt a Patyomkin-helyzetet szeretné felfesteni, az pedig orosz/szovjet módszerekkel dolgozó, az állampárt érdekeit szolgáló ügynökcsoport, ebben a játékban én nem veszek részt, nem leszek a hasznos idiótájuk.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.