Márki-Zayék csatlakozni akarnak Kövesiék ügyészségéhez

2022-01-26 22:47:00

Kötter Tamás
Facebook
De mit tudunk Laura Kövesiről?

„Márki-Zayék bejelentették, hogy csatlakozni akarnak Kövesiék ügyészségéhez. De mit tudunk Laura Kodruca Kövesiről?

Az újonnan felálló Európai Ügyészség élére került az a Laura Kodruca Kövesi, aki unortodox módszerei miatt vált hírhedté és akire a liberális Guardian csak úgy utalt, mint a »szerény főügyész, aki hozza a skalpokat«.

Kövesi tényleg aktív és sok vádat emel. A kérdés az, hogy milyen skalpokat szállít és kinek? Leváltásáig a román Korrupcióellenes Ügyészséget vezette, ahol azzal kritizálták, hogy

politikai megrendelésre távolít el embereket, külföldi titkosszolgálatokkal dolgozik együtt és céljai elérésében a törvények sem gátolhatják.

Az ő nevéhez fűződik a koholt vádak alapján elítélt magyar származású, kolozsvári alpolgármester ügye, de szintén ő szállíttatta elsötétített kisbuszban Bukarestbe a sepsiszentgyörgyi magyar polgármestert.

Az Európai Ügyészséget várhatóan a Soros által pénzelt brüsszeli bürokrácia fogja fegyverként használni a politikai csatározásokban.

Helyesen tette a magyar kormány, hogy nem csatlakozott az intézményhez, hiszen alkotmányunk kimondja, hogy Magyarországon egyedül a hazai ügyészségnek van nyomozati jogköre.

Az a politikus, aki a csatlakozást támogatja, az hazánk szuverenitását áldozná fel. Ne hallgassunk rájuk! Őrízzük meg szabadságunkat, amiért az évszázadok alatt annyit harcoltunk!”

Borítókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.