Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

2022-01-26 13:12:00

Donáth Anna
Facebook
Emberéleteket veszélyeztetett a Külügyminisztérium.

„Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát az emberéleteket veszélyeztető lélegeztetőgép-szerződéseik miatt! Tompos Márton, a Momentum politikusa 2021-ben fordult adatigényléssel a Külügyminisztérium felé, hogy végre megtudjuk: a lélegeztetőgépek átvizsgálásával és beüzemelésével megbízott cégek elvégezték-e a feladatukat.

Első körben a Külügy indokolás nélkül meghosszabbította a saját határidejét – 15 nap helyett 45 napot kért a válaszadásra, amit ebben a formában meg sem tehetett volna. Végül azt az abszurd választ küldték, hogy a szerződések döntésmegalapozó anyagok, ezért nem kell kiadniuk őket, illetve egy másik kérdésben a minisztérium szerintük nem minősül adatgazdának. Tipikus, ezerszer látott kamuválaszok.

De nem hagyjuk annyiban a dolgot: mivel ezzel a válasszal a saját szerződéseikben foglalt információkat cáfolják meg, Tompos Márton perre viszi a dolgot. Az igazságnak ugyanis ki kell derülnie, hiszen emberéleteket veszélyeztetett a Külügyminisztérium azzal, hogy túlárazott, életveszélyes lélegeztetőgépeket vásárolt gyanús partnereken keresztül.”

 Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.