BL-döntős játékvezető lesz Völner Pál utódja

2022-01-26 18:45:00
Erős Gábor ott volt a 2010-es világbajnokságon, Kassai segítője volt a 2011-es BL-döntőben.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz szerdán közzétette jelöltjeinek névsorát. Ebből kiderült, hogy Komárom-Esztergom 2. számú választókerületében Erős Gábor váltja Völner Pált. „A Fidesz Országos Választmányának mai döntése értelmében pártszövetségünk jelöltjeként indulhatok az április 3-i országgyűlési választásokon Komárom-Esztergom megye 2. számú választókerületének egyéni képviselői mandátumáért.

Köszönöm az Országos Választmány bizalmát! 

írta közösségi oldalán Esztergom eddig alpolgármestere. Érdekesség a fideszes politikussal kapcsolatban, hogy az egyik legsikeresebb magyar játékvezetői karriert tudhatja magáénak. Erős Gábor Kassai Viktor asszisztenseként ott volt a 2010-es VB-n, valamint a 2011-es Bajnokok Ligája-döntőben, és a 2012-es Európa-bajnokságon is közreműködött. 2016 telén vonult vissza.

Erős legyőzte a rákot

„Az elmúlt években átesett egy súlyos betegségen is. A 2010-es dél-afrikai világbajnokság után alhasi fájdalmakkal fordult orvoshoz, és akkor derült ki: daganat van a veséjében, azonnali műtétre szorul”írja a csakfoci.hu 2016-os cikkében. Erős Gábor elveszítette egyik veséjét, ám kemény küzdelem után visszatért a pályára – alig öt hónappal később.

Ő volt az egyik, aki a szintén súlyos betegséggel küszködő Lázár Bencében próbálta tartani a lelket a nyilatkozataival, mondván van visszaút a rákból. Pár éve, amikor a betegségéről nyilatkozott, azt mondta magáról: Erős Gábor vagyok és 42 éves vagy talán 3 – ezzel is jelezve, hogy új korszak indult az életében.

Fotó: Facebook