Karácsony Gergely elmondta, hogy szerinte belefér az, ha valaki belepisil a szenteltvíztartóba

2022-01-25 20:50:00

Rétvári Bence
Facebook
Ez lenne a kifinomult, belvárosi, értelmiségi stílus? Ők hibáztatnak még másokat a közbeszéd hangnemének eldurvulása miatt? Tényleg ennyi tiszteletet sem érdemelnek a keresztények?

„A Klubrádióban Karácsony Gergely elmondta, hogy szerinte belefér az, ha valaki belepisil a szenteltvíztartóba: »Egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végülis belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk.« Józan ésszel fel nem fogható, hogy valakinek hogy jut eszébe egyáltalán ilyen, miért pont egyházi szimbólumokkal köti össze vulgáris gondolatait, és miért mondja azt, hogy egy ilyen cselekedet »végülis belefér«.

Ez lenne a kifinomult, belvárosi, értelmiségi stílus? Ők hibáztatnak még másokat a közbeszéd hangnemének eldurvulása miatt? Tényleg ennyi tiszteletet sem érdemelnek a keresztények?

Ez a mondat nemcsak a hívőket, de minden jóérzésű embert megbotránkoztat. A rendszerváltás óta kevés politikus száját hagyták el a keresztényeket ilyen mértékben sértő szavak. Miközben Karácsony Gergely és a teljes baloldal reggel, éjjel meg este is toleranciából oktat ki mindenkit, folyamatosan »elfogadásról«, »tiszteletről«, »szeretetnyelvről« beszélnek, aközben könnyed természetességgel gyaláz meg egyházi jelképeket. A keresztényeket is megilleti a tisztelet, az egyházi szimbólumok nem lehetnek otromba politikusi félmondatok céltáblái.

Félelmetes belegondolni abba, ha a nyilvánosság előtt így beszélnek a keresztényekről, miket mondhatnak zárt ajtók mögött. A baloldal hetek óta újabb és újabb társadalmi csoportokat sérteget folyamatosan.

Karácsony Gergely sértő mondata után nem kért bocsánatot. A baloldal ismert közszereplői némák maradtak, nem tiltakoznak, nem petícióznak, nem szólítják fel bocsánatkérésre.

Karácsony Gergely kövesse meg mindazokat, akiket megsértett!”

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.